Naslovnica Vijesti Hrvatska

Peđa Grbin uredio sinoćnji središnji dnevnik HRT-a

Za razliku od RTL TV i Nove TV, koje su imale i negativne reakcije na prijedlog da se potpisi za referendum prikupljaju isključivo u državnim uredima, HRT je objavio samo izjavu predlagača, Peđe Grbina osobno
20. kolovoza 2014. u 11:41 126 komentara 20007 prikaza
peđa

S pretpotopnim slušalicama na ušima, model Radio Zagreb, sredina prošlog stoljeća, u dnevniku HRT- a u pola osam navečer pojavio se političar Peđa Grbin, popularizator novog zakona o referendumu kojim se podrivaju temelji demokracije: od siječnja iduće godine građani Hrvatske moći će potpisivati referendumske zahtjeve samo u prostorijama državne uprave i lokalne samouprave, ne više na javnim mjestima.

I slijepcu je jasno da je u ovom prijedlogu riječ jedino o sabotiranju ustavnog prava na referendum jer građani će svoj potpis na referendumske zahtjeve moći dati samo u radno vrijeme državnih ureda, dakle, u strogo kontroliranom okružju u kojem nedostaju samo nadzorne kamere, bar one vidljive.

„Tako će se u svakom trenutku znati koliko je potpisa skupljeno“, izjavio je Peđa Grbin i dodao: „Izuzetno je važno da građani znaju tko je i zašto podupirao neku inicijativu.“ Zastupnik ovih ideja, SDP-ov političar Peđa Grbin koji je i predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav izborio se da se emitira samo njegova izjava i ništa drugo, što je cijelom ovom prijedlogu dalo dodatnu draž.

Najvjerojatnije su na HRT-u samo potvrdno klimnuli glavom i slegnuli ramenima na prijedlog da im Peđa Grbin sinoć uređuje dnevnik, koji je ionako ima gledanost manju i od Nove i od RTL-a.

>>'Mora se znati tko stoji iza referenduma'

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar SINIŠA POLJAK
  SINIŠA POLJAK:

  Kako su počeli sa "razvojem demokracije" uskoro možemo očekivati kako će se i glasovanje kod izbora odvijati u državnim uredima kako bi mogli imati točan uvid u to tko je za koga glasovao. Vjerojatno su angažirali za savjetnika kod izrade ... prikaži još! novog zakona Kim Jong-un predsjednika Sj.Koreje.

 • Avatar Jalnuški
  Jalnuški:

  A očekivali ste od preimenovanih jugo-komunista da vam dovedu prosperitet i demokraciju... Hrvati su beznadno naivan i politički (i ne samo politički) beznadno nepismen narod. Tužno.

 • Avatar Samo Pozitiva
  Samo Pozitiva:

  kada ovoga vidim cijeli dan mi je uništen!