Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DEAL

Moćni Austrijanac hrvatskih korijena kupio buduću centralu Bank Austrije u Beču

Ronny Pecik
Foto: arhiv RPR zaklade
29.09.2014.
u 14:40

„Cijeli projekt vrijedan je oko 600 milijuna eura i trenutno je najveći austrijski projekt“, rekao je ekskluzivno za Večernji list Pecik dodavši kako bi projekt trebao biti završen krajem 2018. godine.

Gotovo svi austrijski mediji objavili su vijest da su bečka privatna zaklada RPR, na čelu s velikim i moćnim austrijskim investitorom hrvatskih korijena, Varaždincem Ronnyjem Pecikom  i najveće austrijsko privatno poduzeće za nekretnine Signa-Holding tirolskog milijardera Renea Benka postali novi vlasnici buduće „Bank Austria“ Centrale u Beču.

„Cijeli projekt vrijedan je oko 600 milijuna eura i trenutačno je najveći austrijski projekt“, rekao je ekskluzivno za Večernji list Pecik dodavši kako bi projekt trebao biti završen krajem 2018. godine.

„Riječ je o čak 240 tisuća četvornih metara površine, na kojoj će biti sagrađeno ne samo glavno središte Bank Austrije nego će u sklopu tog Austria Campusa izgrađenog na području bivšeg bečkog Sjevernog kolodvora biti i hotel, šoping-centar, liječnički centar, dječji vrtići i drugi sadržaji, što dovoljno govori o veličini i značenju tog poslovnog projekta u koji ću investirati, a Benko će pothvat pratiti kao stručnjak u poslovanju nekretninama“, istaknuo je rizicima sklon Pecik. 

Napomenuo je da realizacija tog projekta ima ne samo privatan nego i općedruštveni interes jer će izgradnjom bankine središnjice i pratećih objekata biti otvoreno čak 15 tisuća novih radnih mjesta. Austrijski mediji pišu kako će vlasnički „dvojac“ Pecik – Benko navedeni objekt izgraditi prema već predstavljenim planovima i da će Bank Austria kada useli u novi prostor biti „samo“ njegov zakupnik.

Ista je situacija i sa sadašnjom Centralom Bank Austrije u Schottengasse u središtu Beča, koja je već u vlasništvu neumornog investicijskog znalca Ronnyja Pecika, čovjeka od povjerenja većinskog vlasnika Telekoma Austrije, inače stopostotnog vlasnika hrvatskog VIPneta, Meksikanca Carlosa Slima. Nije nevažno spomenuti da za ovog drugog najbogatijeg čovjeka na svijetu i vlasnika America Movila, jednog od četiri najveća svjetska telekomunikacijska operatora, u nadzornom odboru austrijskog Telekoma sjedi upravo Pecik, moćni Varaždinac s austrijskom putovnicom. 

>> Austrijski list Die Presse: Bugarskom i ruskom oligarhu 500 milijuna eura previše?

Ključne riječi

Komentara 6

SW
swic
15:32 29.09.2014.

Pametan ! Nece valjda kupit od kukurikavaca .

DU
Deleted user
15:52 29.09.2014.

A što je trebao ulagati u Hrvatsku te pare? Gdje dugoprstić sve pokradu a onda se skrivaju iza pravosuđa i policije zaštićeni Saborskim imunitetom.

HR
HR4ever
16:23 29.09.2014.

Austrijanac hrvatskih korijena Zasto onda kod nas Srbi nisu Hrvati srpskih korijena...... Zasto onda kod nas Srbi nisu Hrvati srpskih korijena......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije