Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVILI POLICIJI

Pčelari iz Međimurja šokirali se prizorom na automobilu: 'To smatramo nekom prijetnjom!'

Foto: Privatna arhiva
1/3
23.04.2022.
u 16:04

Od sad na dalje bavimo se isključivo vlastitim pčelama i više nećemo zastupati udrugu po pitanju trovanja pčela, poručili su Marko i Željko Trupković

Danas kad smo planirali krenuti na pčelinjak na autu smo našli rastrgane hlače u najlonskoj vrećici ostavljene preko noći.

To smatramo nekom porukom ili prijetnjom nekoga tko se našao ugroženim ili krivim uslijed cijele situacije oko trovanja. Prijavili smo policiji koja smatra da to zakonski nije nikakva prijetnja.

Od sad na dalje bavimo se isključivo vlastitim pčelama i više nećemo zastupati udrugu po pitanju trovanja pčela, poručili su Marko i Željko Trupković.

Željko je predsjednik udruge pčelara Agacija iz Međimurja, koji je govorio o pomoru pčela. Pčelari smatraju da je za pomor krivo prskanje uljane repice pesticidima.

- Ili se radi o nedopustivim kemikalijama ili se tretiranje pesticidima provodilo u vrijeme kad su pčele već bile u zraku, a ne u večernjim ili ranim jutarnjim satima – kazao je ranije jedan od pčelara iz Preloga, a više pročitajte OVDJE.

 

Komentara 2

KR
Kreso1969
17:33 23.04.2022.

Nitko ne moze zastititi medimurce od njih samih, uvijek su krivi drugi, prijavi susjeda, znas koji je i gotovo.

DA
danijelrukavina4
17:29 23.04.2022.

Mene zanima koje će korake poduzeti ova naša ministrica poljoprivrede. Isto trovanje pčela bilo je i prošle godine - i što se dogodilo ? Ništa. Pčelarima su isplaćene naknade. Pa to je sve smiješno. Pa da je pravi ministar, pokrenuo bi čitav lanac. Pa valjda postoji nekakva poljoprivredna inspekcija. Evo recimo ja kao građanin pitam ovdje ministricu. Od čije love ste pčelarima prošle godine isplatili štetu, ako niste našli krivca za pomor pčela ? Znači, opet pitam našu ministricu, ako bude trovanje pčela i iduće godine, a uz ovakav vaš "rad" ( ovdje ne mislim na vas osobno, već na čitavu strukturu tog našeg "famoznog ministarstva", inspekcijskih službi i ostalih službi koje rade pri poljoprivredi i prate poljoprivredu i stočarstvo, pčelarstvo, ribarstvo i ostalo), možemo biti sigurni da će i iduće godine biti trovanja pčela, i normalno, pčelarima će se "isplatiti šteta". Ja sam uvjeren, da pčelari ne žele da im se "isplaćuje šteta", već da počnete raditi svoj posao, za koji ste svi u ministarstvu, izgleda i predobro plaćeni. Uostalom, koliko vas uopće ima u tom "famoznom ministarstvu" poljoprivrede ? Vjerojatno vas ima u ministarstvu i službama i više nego što vas je bilo recimo krajem osamdesetih i početkom devedesetih. A koliko je ostalo ljudi da se bave poljoprivredom danas, a koliko ih je bilo isto krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Kako se uostalom i dolazi u to vaše ministarstvo. Preko javnog natječaja ili preko stranke ? Kako ste vi ministrice došli na položaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije