Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uredba EU

Pčelarska vozila ipak bez tahografa

pčele
Goran Ferbežar/PIXSELL
08.04.2014.
u 09:58

Vijest o tahografima je uzbudila hrvatske pčelare pa je Hrvatski pčelarski savez održao nekoliko hitnih sastanaka s Ministarstvom prometa i Centrom za vozila Hrvatske.

Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture prihvatilo je sugestiju Hrvatskog pčelarskog saveza kako su pčelarska vozila posebne namjene i ne bi trebala obvezno imati ugrađen tahograf, što se navodi u Uredbi koju je i Hrvatska dužna poštivati od kada je punopravna članica Europske unije.

Vijest o tahografima je uzbudila hrvatske pčelare pa je Hrvatski pčelarski savez održao nekoliko hitnih sastanaka s Ministarstvom prometa i Centrom za vozila Hrvatske gdje su pojasnili kako pčelarska vozila kojima se košnice prevoze s mjesta na mjesto paše i vrlo se malo kreću već uglavnom stoje na mjestima pčelinje paše, zbog brojnih specifičnosti ne mogu imati ugrađeni tahograf.

Zato su pčelari tražili izuzeće iz ove Uredbe, a Ministarstvo prometa je Centru za vozila Hrvatske dostavilo naputak da su pčelarska vozila izuzeta iz vođenja evidencije tahografa.

>>Gorak domaći med, trgovci i ugostitelji više vole kineski, siromašan peludnim zrncima

>>Hrvatski pčelari žele u EU izvesti tisuću tona meda

Komentara 1

KA
kafka
12:21 08.04.2014.

Nadam se da se Linić neće sjetiti uvesti porez na pčele. Zamislite usude se pčelice raditi a ne plaćaju porez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije