Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam

Pčelari iz cijele Hrvatske u Dugopolju na prvoj 'Dalmatini'

pčele
13.11.2010.
u 11:50

U organizaciji županijskog Saveza pčelarskih udruga predavanja će održati najznačajniji stručnjaci iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske. U sajmenom dijelu izloženi su proizvodi i oprema

DUGOPOLJE - Prvi međunarodni pčelarski sajam “Dalmatina”, čiji je organizator Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, najvećeg proizvođača meda u Hrvatskoj, okupio je 10-ak najznačajnih stručnjaka iz BiH, Srbije, Slovenije i Hravtske. Na sajmu su svoje proizvode predstavili 40-ak izlagača, a pčelari su s 10-ak autobusa doputovali iz svih krajeva Hravtske.
- Pčelari su neorganizirani i neujedinjeni. Ovakvim manifestacijama želimo se povezati i ojačati kako bismo konkurirali na europskom tržištu - rekao je Ivan Mravak u ime organizatora. (sv)

 Prvi međunarodni pčelarski sajam “Dalmatina”, čiji je organizator Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, najvećeg proizvođača meda u Hrvatskoj, okupio je u Dugopolju 10-ak najznačajnih stručnjaka iz BiH, Srbije, Slovenije i Hravtske. Na sajmu su svoje proizvode predstavili 40-ak izlagača, a pčelari su s 10-ak autobusa doputovali iz svih krajeva Hravtske.- Pčelari su neorganizirani i neujedinjeni. Ovakvim manifestacijama želimo se povezati i ojačati kako bismo konkurirali na europskom tržištu - rekao je Ivan Mravak u ime organizatora.

Martin Kranjec, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza, ocijenio je kako su ovakve manifestacije na kojima proizvođači mogu poslušati niz korisnih predavanja o pčelinjim bolestima, ishrani pčela, proizvodnji peludi i ostalim stručnim temama, daju doprinos pčelarstvu i promociji meda. i on je pozvao na veću organiziranost pčelara kako bi u Europsku uniju ušli uzdignute glave. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije