Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

PBZ Grupa donirala 250.000 kuna za pomoć najsiromašnijim obiteljima diljem Hrvatske

Programu se može pomoći pozivom na donacijski telefon HC-a 060 9010 (6,25 kn; PDV uključen) ili novčanim darom na poseban račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ (IBAN HR4023400091510126452 poziv na broj 7-19) ili putem www.caritas.hr
18. prosinca 2019. u 21:25 4 komentara 424 prikaza
PBZ Grupa donirala 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!
Foto: PBZ Grupa
Pogledajte galeriju 1/4

PBZ Grupa je uručila donaciju u iznosu od 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa pod nazivom "Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!". Riječ je o tradicionalnom nacionalnom programu Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" putem kojeg se već dugi niz godina prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske.

Violeta donira 100.000 kn Udrugama roditelja djece s teškoćama u razvoju PROMO Violeta donira 100.000 kn Udrugama roditelja djece s teškoćama u razvoju

"Od velike je važnosti  konkretno i odgovorno djelovanje banaka u društvu, osobito kada su u pitanju obitelji u potrebi stoga nam je drago da smo i ove godine doprinijeli ovom plemenitom i hvalevrijednom programu Hrvatskoga Caritasa", istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb. 

„Božić je Božji dar nama ljudima, spomen na veličanstveni događaj u kojem Bog sebe daruje čovjeku. Tu je izvor Caritasa – djelotvorne ljubavi – koja u ljudima želi probuditi spoznaju da smo svi odgovorni jedni za druge, da smo svi braća i sestre. Kada osvijestimo važnost prepoznavanja potreba drugih ljudi oko nas, kada se zajedničkim snagama ujedinimo u činjenju dobra - kao što to PBZ i Hrvatski Caritas, vjerni svjedočenju dobra, već 18 godina zajedno čine u programu "Za 1000 radosti" - iznova donosimo nadu i svjetlo tamo gdje je to najpotrebnije – u srce svakog čovjeka, u svakom kutu svijeta“  rekao je mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa.

LIJEPA GESTA Bojnik HV-a nagradu od 5000 kuna donirao vukovarskoj obitelji Varga

Ova donacija Hrvatskom Caritasu u sklopu je humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan", putem kojeg PBZ Grupa već više od deset godina pomaže najpotrebitije skupine našeg društva diljem Hrvatske. 

Novčana sredstva prikupljena u sklopu cjelogodišnjeg nacionalnog programa "Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!" za siromašne obitelji u školama i župama, putem donacijskog telefona te uplatama građana, jedinica lokalne i regionalne samouprave, hrvatskih tvrtki, obrtnika i udruga, kao i darovane proizvode i usluge poslovnih subjekata, Hrvatski Caritas usmjerava u 16 nad/biskupijskih Caritasa, koji potom pomažu najugroženijim korisničkim obiteljima na svojemu području. Radi se o višečlanim obiteljima, jednoroditeljskim obiteljima, obiteljima koje se suočavaju s teškom bolesti kojega od svojih članova, braniteljskim obiteljima, obiteljima pogođenima nezaposlenošću, dugovima.

Hrana Hrana povezuje Sanjate o kolačima kakve su pekle naše bake? Gdje kupiti vrhunske sastojke?

Programu se može pomoći pozivom na donacijski telefon HC-a 060 9010 (6,25 kn; PDV uključen) ili novčanim darom na poseban račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ (IBAN HR4023400091510126452 poziv na broj 7-19) ili putem www.caritas.hr.

VIDEO Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

PBZ Grupa donirala 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!
1 / 37
Najveći hitovi 2019.
Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  a koliko su siromašnima donirale ba-be ili gong, documenta i slični?

 • Avatar nisam..robot
  nisam..robot:

  Ogromna reklama za male novce. 250 tisuca kn nije stvarno nista osim sitni trosak za PR.

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Bravo za PBZ. To je i moja banka. Sjajno surađujemo. (Nije promičba)