Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna donacija

PBZ donirao milijun kuna za razminiranje Općine Antunovac

mine,pirotehnicar,portal (1)
Željko Mršić/PIXSELL
16.04.2013.
u 16:05

Novac će se potrošiti na razminiranje 125.000 četvornih metara površine uz naselje Ernestinovo i Divoš

Ček od milijun kuna Privredna banka Zagreb uručila je Hrvatskom centru za razminiranje za razminiranje minski sumnjivih poljoprivrednih područja Općine Antunovac kod Osijeka. Novac će se potrošiti na razminiranje 125.000 četvornih metara površine uz naselje Ernestinovo i Divoš.

U Hrvatskoj je još 680 kilometara kvadratnih minski sumnjivih površina koje se nalaze u 12 županija te 95 gradova i općina u kojima živi gotovo petina ukupnog broja stanovnika Hrvatske. Od 1991. godine do danas je stradalo 1975 osoba od kojih 509 smrtno. Čitav minama zagađeni prostor u Hrvatskoj obilježen je s više od 13.000 oznaka minske opasnosti.

Privredna banka Zagreb, istaknuto je, do sada je donirala ukupno 1,730.000 kuna za protuminsko djelovanje u Hrvatskoj.

>> U ovoj godini razminirat će 427 hektara u najistočnijoj županiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije