Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Pavlović: Uvrijeđen sam i zgrožen optužbama. Nisam uzeo ni kunu!

'10.07.2011., Karlovac - Folklorasi raznih kulturno umjetnickih drustava s podrucja Karlovacke zupanije nastupili su u Sancu povodom rodjendana Grada Karlovca. Photo: Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric/PIXSELL'
06.12.2012.
u 11:25

Osim predsjednika Zajednice amaterskih kulturnih djelatnosti Karlovca, kazneno je prijavljena i knjigovotkinja Slavica Justament

– Zgrožen sam optužbama. Uvrijeđen sam. Nisam uzeo ni kunu i sve radim volonterski. Ovo je blaćenje – odgovara predsjednik Zajednice amaterskih kulturnih djelatnosti Karlovca Ivan Pavlović na sadržaj kaznene prijave protiv njega i knjigovotkinje Slavice Justament čija je kopija pristigla i u regionalni centar Večernjeg lista.

 Čeka se nalaz revizije

Potpisana je “članica Upravnog odbora”, no ni jedan član tog tijela nije potvrdio autorstvo. Ipak, izneseno je po svemu sudeći napisala osoba upućena u ZOAKD. U pismu priloženom uz kaznenu prijavu stoji da su se pojedinci okoristili na račun kulturnih amatera te da su bahati i arogantni.

 – Knjigovotkinja žari i pali Zajednicom pod zaštitom predsjednika. Njih dvoje odlučuje o svemu. Tako je odlučeno i da se Monografija o 60. godina zajednice tiska u Tiskari Justament – stoji u pismu.

 Kaznena prijava podignuta je zbog navodno nenamjenskog trošenja sredstava dobivenih iz gradskog proračuna.

 – Izašlo je na vidjelo da je Justament neovlašteno isplaćivala sredstva članovima svoje obitelji, sebi enormno visoku plaću za radno mjesto sa srednjom stručnom spremom, što nije regulirano odlukom Upravnog odbora ni ugovorom o radu.

Osim toga, davala je lažne podatke Upravnom odboru o visini pojedinih iznosa sredstava dobivenih iz gradskog proračuna i nije isplaćivala novac namijenjen za rad voditelja naših društava pa je prema njima ostao velik dug – kaže se između ostalog u prijavi.

Nastavlja da je interno povjerenstvo utvrdilo 300.000 kuna neovlašteno potrošenih sredstava u isplatama plaća, honorara, nabavi... Navodno su bez znanja Upravnog odbora uzimani zajmovi koji su se morali vraćati s kamatama. Revizija poslovanja povjerena je neovisnoj revizorskoj kući.

 Natječaj za tiskaru

 – Pavlović je obavijestio UO da će revizija biti okončana do kraja srpnja, ali još je nismo dobili. Očito je da odugovlači – piše u prijavi i dodaje se su i neki zaposlenici zaposleni mimo valjane procedure.

 Prozvana Slavica Justament je na bolovanju i nije htjela komentirati slučaj. Pavlović sve niječe.

 – Tiskara Justament odabrana je javnim natječajem, a Slavica tada nije radila kada je odabrana. Zapošljavali smo također javnim natječajem – kaže Pavlović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije