Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriva za nesreću

Pavković: Nadam se da će je osloboditi, dosta je propatila

pavkovic
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
03.06.2010.
u 10:28

Bernardina Petrović uvjetno je osuđena i na Prekršajnom sudu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužni prijedlog protiv profesorice Bernardine Petrović (45) zbog izazivanja nesreće u kojoj je teško ozlijeđen satnik Marko Pavković (43).

Imala 1,97 promila
B. Petrović tereti se da je 17. ožujka 2010. u 00.10 sati pijana, sa 1,97 promila alkohola u krvi, upravljala automobilom. Kretala se zapadnim kolnikom Avenije V. Holjevca u smjeru juga. Prednjim dijelom vozila naletjela je na Pavkovića koji je mijenjao gumu na svom propisno zaustavljenu i obilježenu vozilu. Pavković je u nesreći ostao bez obje noge, a da tragedija bude veća, taj prekaljeni ratnik, samo nekoliko sati prije nesreće koja mu je nepovratno promijenila život, vratio se iz mirovne misije u Afganistanu. Pavković je satnik Hrvatske vojske, a zbog izrazito pozitivna stava, koji je iskazivao poslije nesreće te zato što je bio spreman oprostiti ženi koja ga je pretvorila u invalida, Pavković je postao heroj Hrvatske. Nesretna profesorica poslije nesreće sva u suzama posjetila ga je u bolnici, a Pavković je na kraju nju tješio.

– Žao mi je, jer sam mislio da je to gotovo, a Bernardina i ja smo u odličnim odnosima i često me posjećuje u bolnici – rekao je Pavković koji ja na Kliničkom zavodu za rehabilitaciju i ortopedska pomagala u Božidarevićevoj, kamo je iz Rebra premješten u srijedu.

Od novinara je doznao za optužnicu, no ističe da zakon treba poštivati i svi su ljudi pred njim jednaki, pa mu jedino preostaje nazvati Benardinu i izraziti joj podršku.

– Nadam se da će ju osloboditi ili da će dobiti minimalnu kaznu. Dosta je zbog svega propatila – poručio je Pavković.

Ne suditi dvaput o istom
B. Petrović je i prekršajno osuđena. Profesorici je zbog pijanstva izrečena uvjetna osuda od 60 dana zatvora, s tim da godinu dana ne smije počiniti novi prekršaj. Izrečena joj je i mjera zabrane vožnje 20 mjeseci, a njezin slučaj potaknuo je i polemike koje su se u javnosti javile pošto je Europski sud za ljudska prava u slučaju Maresti donio odluku prema kojoj se istoj osobi za isto djelo ne može suditi u prekršajnom i kaznenom postupku. No u slučaju pijane profesorice mišljenje sudaca Prekršajnog suda bilo je kako nema prepreka da joj se u kaznenom postupku sudi i za tešku prometnu nesreću, a to će se, sudeći prema optužnom prijedlogu, i dogoditi.

Komentara 57

KR
kripton
22:14 03.06.2010.

Koja je razlika između ove pijane profesorice i vozača koji je pokupio kamionom one ljude u tunelu i zašto se to ne tretira na isti način,kakva uvjetna kazna,pravna država ali u .urcu

JA
jadniste
23:21 03.06.2010.

@kripton bravo apsolutno se slazem.....al jel znas koja je razlika izmedju one prometne i ove? tamo niko nije proglasen herojem, tamo niko nije rekao da je ostavio dijelove tijela za domovinu tamo niko nije bio pozivan na nekakve svecanosti....tamo suu zaboravljeni.....niko ne opravdava pijanicu al brate daj nek olade malo i on koji sebe proglasava invalidom zbog domovine i oni koji ga dizu za heroja....koga boli ona stvar sto je bio u afganistanu pa to mu je posao.....sta su bile one zene i djeca iz tunela? niko ne zna.....

JA
jadniste
21:01 03.06.2010.

drivek mozda se zoves drinek daj mi pokazi koji je to idiotski policajac napisao i gdje da je on propisno parkirao i propisno obiljezio vozilo. ja to nisam vidio...a ako imas i ime i prezime tog policajca daj mi da mogu podnijet privatnu tuzbu protiv njega zbog obavljanja duznosit a ne poznavanja propisa...mozda taj isti naplacuje kaznu za prekoracenje brzine na autoputu iznad 50km/h.....ja sam kopirao dio zakona, jer znam citat zakone, znam gdje se sto nalazi i isto tako to znam postivat. a ti mozes vrijedjat samo idiote koji su tebe napravili ko zna koje godine i ko zna u kojem selu...nije isto parkirat na cupriji ispred kuce i na mostu mladosti gdje su 3 trake i ogranicenje 80.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije