Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNI SKUP

Pavelić: Prava branitelja ostaju mrtvo slovo na papiru

'Pozega_11.04.2010 Kresimir Pavelic, predsjednik pozeskih dragovoljaca i veterana Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
27.04.2012.
u 11:47

Zakon o pravima hrvatskih branitelja ne provodi se dosljedno što je u Požeško-slavonskoj županiji često vidljivo na različite načine jer se on izigrava, zaključio je

Branitelji imaju mnogo problema, tišti ih nezaposlenost jer njihova djeca teško mogu doći do radnih mjesta, a braniteljska prava tako ostaju samo na papiru, istaknuo je na izbornom skupu podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Požege njezin predsjednik Krešimir Pavelić dodajući da se zalažu za dosljedno provođenje svih prava branitelja i sveukupne braniteljske populacije.

Svoje tvrdnje ilustrirao je nedavnim zapošljavanjem u požeškom Đačkom domu te još nekim institucijama.

– Zakon o pravima hrvatskih branitelja ne provodi se dosljedno što je u Požeško-slavonskoj županiji često vidljivo na različite načine jer se on izigrava – zaključio je Pavelić i dodao da je njihova udruga otvorena za sve branitelje i članove njihovih obitelji jer im često daju potporu, pa i novčanu obiteljima slabijeg imovnog stanja.

Udruga je pokrenula projekt "Sat istine" u osnovnim školama tijekom kojega se učenici upoznaju s našom novijom poviješću, a to je prošireno i na srednje škole u Požeško-slavonskoj županiji te se  širi  i na ostatak naše zemlje.

Na skupu je Krešimir Pavelić ponovo izabran za predsjednika podružnice UHDDR-a, a za njegova zamjenika Vladimir Šimunović.

Ključne riječi

Komentara 4

JA
james49
12:21 27.04.2012.

Dijeca branitelja teško dolaze do posla isto kao isva ostala dijeca.

FR
freedy49
13:56 27.04.2012.

Ako im ti predaješ svoj ratnio put bolje djeca da gledaju crtane filmove.Kome ti pričaš o pravima \"brigadiru \" koji puške nisi ni vidio a kamoli bio u ratu ,a tek stanovi koje si dobio na račun dragovoljaca.Ti jedini nisii dragovoljac niti branitelj ,jer ti samo braniš svoja prava!

SL
slavodobitnik
12:41 28.04.2012.

Brigadir Pavelić je nažalost u pravu, branitelji stvarno imaju mnogo problema. U ovoj ekonomskoj krizi i besparici mnogo je branitelja bez posla. Prošlo je puno godina pa su sad i djeca branitelja zbog neriješenih problema njihovih roditelja također u istim problemima. Branitelja ima različitih socijalnih kategorija. Danas branitelje i ponižava na način da im se nude radna mjesta ispod svih kriterija, niža od njihovog obrazovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije