Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži odštetu

Pavao Bulj bi od suda mogao dobiti milijun i pol kuna

\'04.09.2008., Split, Hrvatska - Privodjenje Pavla Bulja istraznom sucu nakon kradje novcanika u poslovnici Splitske banke u Splitu 3.Pavao Bulj poznat je po sudjenu u ubojstvu Andjele Beslic nakon ce
Ivo Čagalj/PIXSELL
13.02.2011.
u 11:40

Pavao Bulj proveo je u pritvoru 1552 dana zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvo Anđele Bešlić. Oslobođen je i sada traži naknadu štete zbog pritvora

Pavao Bulj iz Suhača kraj Sinja, rođak Ivana Bulja koji služi 22 godine zatvora zbog ubojstva 16-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić koje je prestravilo cijelu Hrvatsku, najavio je kako će tužiti državu i tražiti naknadu štete za vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Prema njegovim riječima koje je prenio index.hr, za 1552 dana koje je proveo u pritvoru država će mu morati isplatiti oko 3 milijuna kuna. Tužbu će podnijeti i radi naknade štete. Procjenjuje kako bi mogao dobiti ukupno čak oko 8 milijuna kuna!

Prokazao ga rođak Ivan

Pavao Bulj pravomoćno je oslobođen optužbe u lipnju 2010. godine. Nisu mu mogli ništa dokazati vezano za ubojstvo maloljetne Sinjanke pa sad ima pravo na naknadu štete. Obitelj pokojne Anđele Bešlić, poglavito njezin otac Ivan, nije međutim promijenila mišljenje ni poslije suđenja i izrečene kazne Ivanu Bulju. Smatra kako je Ivanu još netko "pomagao". Ivan Bešlić vodio je čak i privatnu istragu u vezi s ubojstvom nesretne Anđele, a Ivan Bulj tijekom ispitivanja na policiji prokazao je svog rođaka Pavu. No to se nije moglo koristiti kao dokaz u sudskom postupku. Pavao Bulj na kraju je ipak oslobođen. Ne zna se koliku će odštetu dobiti ako tuži državu. Prema tumačenju pravnika, apsolutno ima pravo na naknadu štete.

– Ako je pravomoćno oslobođen, neosporno je da ima pravo na naknadu štete zbog neosnovana uhićenja i boravka u pritvoru – objašnjava splitski odvjetnik Dragan Mioč.

Između 500 i 1000 kuna

Ministarstvo pravosuđa nudi 125 kuna po danu provedenom u pritvoru. Prema praksi Županijskog suda u Splitu, za svaki dan dobiva se između 500 i 1000 kuna. I to samo na račun štete zbog boravka u pritvoru. K tomu, može tražiti naknadu štete zbog povrede ugleda i časti, narušena zdravstvenog stanja, zbog izgubljene dobiti...

Za 1552 dana provedena u pritvoru Pavao Bulj mogao bi dobiti više od 1,5 milijuna kuna. Odluči li tražiti i naknade za druge "boli", mogao bi doista postati milijunaš! Bulj je i poslije oslobađajuće presude u slučaju Bešlić imao problema sa zakonom. Naime, bio je osumnjičen da je u banci ukrao novčanik.

Komentara 16

OB
-obrisani-
12:00 13.02.2011.

Ko to kaže, ko to laže vanka EU savezna balkanska Hrvatska je mala, nije mala, nije mala jer mnogo je tih nevinih domoljubnih vitezova na robijanje poslala..

MI
mica1111
12:00 13.02.2011.

...što god i dobije uzet će mu vrli odvjetnici...

LE
leptirica11
11:49 13.02.2011.

a odlikovanje!!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije