Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef delegacije EK

Paul Vandoren: Građani se moraju pripremiti za ulazak u EU

vandoren
Anto Magzan/Pixsell
18.05.2011.
u 15:40

Predstoji nam da upoznamo javnost s tim što je očekuje u Europskoj uniji, a ne propagandnim floskulama, kazao je pak Luka Bebić

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić danas je imao aktivan "europski" dan. Nitko ne zna dovoljno o Europskoj uniji, kazao je šef delegacije Europske komisije Paul Vandoren na što se nadovezao predsjednik Sabora:
– Svi nedovoljno znamo i što prije to priznamo, bit će bolje. Nije problem priznati da netko nedovoljno zna nego je problem kako to saznati. Sada pokušavamo naći metodologiju kako saznati više. Meni nije problem priznati da nedovoljno znam, ali se isto tako moram potruditi ako nešto nedovoljno znam da saznam – kazao je Bebić postavljajući informativni stalak o promidžbenim brošurama o Europskoj uniji s Vandorenom.

Bebić je istaknuo da je dodatna edukacija o Europskoj uniji nije potrebna samo građanima nego i saborskim zastupnicima i medijima.
– Predstoji nam da upoznamo javnost s tim što je očekuje u Europskoj uniji, a ne propagandnim floskulama – kazao je Bebić.

Šef delegacije Europske komisije Paul Vandoren istaknuo je kako je ovo kritična faza u pristupanju Hrvatske EU, a odluke će donijeti građani.
– Zbog toga je važno da su građanima dostupne pune i objektivne informacije. Mislim da je važno da različiti dijelovi vlasti izađu ususret građanima što direktnije mogu, tako da građani shvate da se stvari mijenjaju i da se pripreme za ulazak u Uniju – rekao je Vandoren.

Novinare je potom zanimalo kada možemo očekivati potpisivanje pristupnog ugovora, na što je Vandoren odgovorio kako  se to može dogoditi samo nakon zaključenja pregovora, a "sada smo blizu zaključenju pregovora i moramo vidjeti rezultate razgovora između članica Unije i Europske komisije u Bruxellesu". Dodao je da nikakva odluka o monitoringu kao eventualnom uvjetu za zaključenje pregovora nije donesena. Završna izvješća o poglavlju 23 i poglavlju 8 natuknula su da je postignut znatan napredak.
– Sada treba analizirati sadržaj tih izvješća i provjeriti jesu li mjerila ispunjena – odgovorio je Vandoren.

Komentara 29

RE
@rea
16:14 18.05.2011.

Informacije su ključ svega. Kada bi ljudi baratali informacijama ne bi pisali floskule o gubitku državnosti, npr.

KA
kajinx
16:54 18.05.2011.

\"Nitko ne zna dovoljno o Europskoj uniji\"... Da je dobro, svi bi znali sve. Sada je pitanje kako lagati i od tragedije što nas čeka napraviti nešto pozitivno.

H9
H99
15:56 18.05.2011.

Pregovori završeni, a oni koji donose odluke ne znaju što su izglasovali! To je moguće samo u današnjoj Hrvatskoj, državi kojom vladaju oni koji mrze Hrvate. Kad se uzme u obzir da su na svim glavnim položajima članovi SKJ ondaa ni čuđenje nije tako veliko. EU je do sada napravio neviđenu štetu i poniženje hrvatskom narodu i održao lopove na vlasti. Ulazak u tu sotonsku tvorevinu znači i kraj svakog oblika hrvatske državnosti. Zato, NE U EU !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije