Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, večernji

"Pauk mi je odvezao auto, a propisno sam ga parkirao!"

'08.03.2011., Koprivnica - Branko Sestak ogorcen je na koncesionara za parkiranje, jer mu je paukom odnio automobil iako je platio parkiranje. Photo: Marijan Susenj'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
09.03.2011.
u 09:00

– To parkiralište je privatno i ako se ne plati karta, odvest ćemo vozilo – kaže koncesionar

Branko Šestak doživio je neugodno iskustvo kada mu je pauk prije dva tjedna odvezao automobil, iako je parkirano na označenom parkirnom mjestu u Ulici Josipa Vargovića.

Zakasnio

– Tog sam dana platio ukupno pet sati parkiranja. Krenuo sam platiti i šesti sat, no obveze su mi odvratile misli i SMS-om sam poslao poruku sa zakašnjenjem od 12 minuta. U to vrijeme služba pauka već mi je uspjela premjestiti auto, iako sam ga parkirao na mjestu označenom plavim linijama – dakle, nisam stao na zelenoj površini, pješačkom prijelazu, mjestu za invalide ili slično – priča Šestak.

Tvrdi da koncesionar Koprivnicaparking provodi diskriminaciju među korisnicima.

– Nije mi jasno zašto se na drugim parkiralištima koja se nalaze u prvoj zoni, u slučaju da vlasnik automobila ne plati parkiranje, izdaju "kazne", odnosno dnevne karte po cijeni od 80 kuna, a na parkiralištu u istoj zoni iza poslovne zgrade u Vargovićevoj ulici pauk odvozi automobile, što vlasnici moraju platiti 300 kuna – ogorčen je Šestak, koji tvrdi da nije jedini oštećeni.

Kao vlasnik knjižare koja se nalazi u obližnjoj zgradi, često parkira na spornom parkiralištu, a žali se na nemogućnost kupnje dnevne karte kako se više ne bi našao u takvoj situaciji. Čuo je, kaže, i pritužbe svojih kupaca i poslovnih partnera koji su se također suočili s istim problemom, a žale se i gosti obližnjeg kafića.

Zbog čega pauk odvozi uredno parkirana vozila upitali smo u Koprivnicaparkingu.

– Parkiralište iza poslovne zgrade u Vargovićevoj ulici je u privatnom vlasništvu, a koncesiju na njega, kao i na gradska parkirališta, ima Koprivnicaparking. Vozači su postavljenim znakovima upozoreni da će im vozilo biti premješteno ako ne plate parkiranje. Karte se mogu kupiti na automatu ili platiti mobitelom, s tim da će naši djelatnici, kao i na svim drugim parkiralištima, pričekati deset minuta nakon isteka parkirne karte, prije nego što krenu s premještanjem – objašnjavaju u tvrtki. Navode da ista pravila vrijede i na drugim parkiralištima u privatnom vlasništvu, kao što je, primjerice, ono u dvorištu Muslimanke ili kod Fortune na Trgu bana Jelačića.

Može i na kiosku

Što se tiče kupnje dnevne parkirne karte, takva mogućnost ne postoji, no u Koprivnicaparkingu kažu da izlaze u susret korisnicima koji se u nekoj zoni moraju zadržat duže od predviđenog – na kioscima Tiska, kažu, može se kupiti više karata, a kontrolori će zbrojiti njihovo trajanje.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar tkozna
tkozna
10:44 09.03.2011.

Mislim da se tu krije prijevara! Jasno je sto se tiče gradskih parkirališta. Ova potonja su zapravo privatni dil vlasnika zemljišta sa \"paukom\" pa tako se na njihov zahtjev odvoze \"pogrešno\" parkirana vozila. Vozilo se može odvesti pauk sluzbom samo ako ugrožava sigurnost i normalno funkcioniranje prometa ili na osobni zahtjev! Krivica grada je u tome što to dopusta, odnosno, Odlukom Grada nitko nemože imati parking u gradu i naplačiati ga. Shodno tome mostovi od ceste do kuće su točno označeni maksimalnim gabaritima, a ovakva parkiralista se moraju staviti izvan uporabe. Hrvoooooooooojeeeeeeeeeeeee daj viti što to je!

Avatar kos
kos
17:28 09.03.2011.

To je naputak gradonačelnika i njegove Svite,,,,,lova ,lova i samo lova,gdje je nestao čovjek,,,,,,,,,,najednom su se pojavili mudraci vlasnici ,,,,,,čega parkinga ćaća im ga je kupio???,,,,,i prije je bio parking i tu i tamo se naplaćivlao a sad nema šansee da prođeš a da neplatiš,,a za koji dan plaćati će se i izvan grada,,,,,u to budite sigurni,,,,,,,kakvi smo mi to narod sami sebi zagorčavamo život.

PR
presvetli
18:07 09.03.2011.

Pa zar nije Zakonom o sigurnosti prometa na cestama određeno da premještanje vozila može odobriti i odrediti samo ovlaštena službena osoba ministarstva unutranjih poslova iliti policija. Ukoliko drugačije piše u gradskoj odluci onda je ta odluka u nesuglasju sa zakonom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije