Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon prijeđenih 58 km

Pauci završili drugu etapu hodnje od Knina do Škabrnje

Pauci u hodnji do Škabrnje
Foto: MORH
1/5
17.11.2019.
u 20:33

Simbolična hodnja provodi se od 16. do 18. studenog povodom obilježavanja 28. godišnjice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu, a potaknuli su je vojnici i dočasnici 3. mehanizirane bojne Pauci

Dolaskom u Benkovac nakon prijeđenih 58 kilometara, u nedjelju su pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci Gardijske mehanizirane brigade uspješno završili drugu etapu hodnje od Knina do Benkovca kojom će odati počast žrtvama stradanja u Škabrnji, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Simbolična hodnja provodi se od 16. do 18. studenog povodom obilježavanja 28. godišnjice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu, a potaknuli su je vojnici i dočasnici 3. mehanizirane bojne Pauci.

U hodnji sudjeluje 57 pripadnika 3. mehanizirane bojne Pauci, te nekoliko pripadnika 1. mehanizirane bojne Tigrovi koji su se pridružili Paucima.

Zadovoljstvo, ponos i sreću završetkom druge etape hodnje ne krije niti jedan pripadnik bojne Pauci i Tigrova istaknuvši kako je ova hodnja simboličan doprinos žrtvama stradanja Škabrnje, a zahtjevni vremenski uvjeti koji su ih zatekli putem stvaraju nove izazove.

"Novi izazov daje dodatni motiv, pa će i zadovoljstvo po završetku hodnje biti itekako puno veće", poručili su.

Pripadnik bojne Pauci poručnik Jure Jović izrazio je zadovoljstvo što nakon toliko godina može sudjelovati u hodnji kojom se na prigodan način obilježava tragedija koja se dogodila u Škabrnji.

"Kao pripadnik 3. mehanizirane bojne Pauci koja je nasljednik 4. gardijske brigade drago mi je da ja, kao i moje kolege, možemo na ovaj način pokazati da smo, kao i pripadnici 4. gardijske brigade, uvijek uz svoj narod u teškim trenutcima", rekao je poručnik Jović.

 Istaknuo je kako je to "jedna simbolična žrtva koju možemo podnijeti u znak sjećanja na žrtve Škabrnje i odati počast žrtvama stradanja koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku".

Kako je najavio poručnik Jović, sutra u 6 sati, na posljednjoj etapi hodnje od Benkovca do Škabrnje u dužini od 17 kilometara, Paucima i Tigrovima će se pridružiti i članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade što iznimno veseli njihove nasljednike, legendarne Pauke.

"Drago nam je što će nam se na ovoj simboličnoj hodnji pridružiti i legendarna 4. gardijska brigada te ćemo na taj način kroz više generacija i zajedništvom pokazati kako Hrvatska vojska nikada neće zaboraviti žrtve i stradanje Škabrnje i Vukovara u Domovinskom ratu“. 

Ključne riječi

Komentara 4

TT
tTony
02:42 18.11.2019.

Svaka cast dragi ljudi.

Avatar Žile
Žile
04:44 18.11.2019.

Lako je njima. imaju 8 nogu.

MA
master58
21:01 17.11.2019.

Pametnije bi bilo da nesto korisno rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije