Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Slavoniji

Patolog: Pretučenog mladića ipak usmrtio nalet automobila

miroslav (1)
Foto: VL
1/9
15.11.2010.
u 20:28

G. Edvić i A. Matković teško su mu ozlijedili glavu i onesviještenog ga ostavili da leži na cesti, a I. Stapić je na njega naletio autom.

Miroslav Tunjić je za napada zadobio teške tjelesne ozljede glave, a uzrok smrti teške su tjelesne ozljede koje je zadobio nakon što je na njega, dok je ležao na tlu, naletio automobil, kazao je o smrti 17-godišnjeg mladića istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Milan Kojić nakon što je dobio rezultate obdukcije obavljene na Odjelu patologije vukovarske Opće bolnice.

Sada je, dodao je, na potezu policija, koja će odlučiti o eventualnom podizanju kaznene prijave i zatražiti privođenje nasilnika koji su Tunjića u noći sa subote na nedjelju okrutno pretukli i onesviještenog ostavili da leži na neosvijetljenom dijelu ceste u Gradištu.

>>Privedeni mladići koji su pretukli Miroslava

Lampaši u parku
– Miro je bio divno dijete. Unatoč visini od 190 centimetara i težini od 120 kilograma, bio je jako miroljubiv. Odgajali smo ga da treba izbjegavati sukobe, ne ulaziti u tučnjave i on je to poštovao. Nikada se u životu stoga nije potukao, njega su zanimali kompjutori, glazba... Toliko je bio dobar da je, kada bi išao van, uvijek pitao do koliko sati može ostati. To što se ošišao na irokezicu nije učinio zato što je panker, ma samo je malo eksperimentirao. Vjerujem da bi ga poslije mjesec dana to prošlo, a onda bi vjerojatno odabrao neku drugu frizuru.

U zadnje smo se vrijeme nas dvojica jako zbližila budući da supruga Božica i kći Andreja preko tjedna rade u Slavonskom Brodu, a kući dolaze vikendom. Zajedno bismo kuhali, prali odjeću i peglali. Pomagao mi je u stolarskoj radionici i govorio o planovima za budućnost. Želio je, poput brata Borisa, upisati i završiti studij informatike.... – uspio je reći shrvani Mato Tunjić prije nego što su mu navrle suze na oči.

Tužni Miroslavovi prijatelji i u ponedjeljak su cijeloga dana u županjskom parku, uz upaljene lampaše, tješili jedni druge. Ne vjerujući u ono što se dogodilo, izražavali su nadu da će počinitelji, kako su se izrazili, ovoga zločina biti primjereno kažnjeni kako se to više nikada ne bi dogodilo.

– Goran je liječeni alkoholičar, ali nikada dosad nije počinio nešto slično. Zna popiti, u više navrata policija ga je uhvatila da pijan vozi auto, ali trijezan je duša od čovjeka. U noći kada je taj mali stradao kući je došao oko tri sata, no policija je po njega došla već oko pola pet i odvela ga. Bio sam u županjskoj policijskoj postaji gdje je pritvoren te tražio da se vidim s njim i doznam što se dogodilo, ali nisu mi dali da ga vidim – kaže Ivica Ević, otac jednoga od napadača na Miroslava Tunjića.

Pogreb u srijedu
Obitelj drugoga napadača, 19-godišnjeg Antuna Matkovića, također iz Gradišta, odbila je komentirati ovaj slučaj.

– Ništa ne znamo niti želimo davati bilo kakve izjave – kazala je njegova baka, s kojom smo kontaktirali telefonski.

Otac Ivana Vukorepe, koji je kobne noći bio s Miroslavom u café baru "Drag star" u Gradištu, samo je kazao da je njegov 17-godišnji sin pod stresom te da ne želi govoriti o tom događaju. Nedostupan i, po riječima njegova oca Mirka, još uvijek u šoku jučer je bio i Ivan Stapić iz Otoka, koji je Tunjića pregazio svojim automobilom Mazda 6. Riječ je, istaknuo je, o nesretnom spletu okolnosti, a za Ivana je rekao kako je posve nedužan jer je na mjestu nesreće bio potpuni mrak.

Pokop 17-godišnjeg Miroslava Tunjića bit će u srijedu u 15 sati na gradskom groblju u Županji.

PRIJAVITE SVOJA ISKUSTVA
Pozivamo vas, javite se ako ste i vi doživjeli ili nazočili nasilju

Javite se na: 
vecernji@vecernji.hr ili na besplatni broj 0800/8585

Komentara 142

SI
sinaj
22:27 15.11.2010.

Užas, samo nek se roditelji i dalje oslanjaju na to da će im netko drugi odgajati djecu umjesto njih

LO
loza
23:53 15.11.2010.

izgubljeni u prijevodu? Drugi mediji su objavili da ga je ubio automobil, ali da mu više nije pomoći nakon premlačivanja, odnosno da ga auto nije pregazio, umro bi.

FL
flok
21:38 15.11.2010.

i još se nešto u USA pokazalo učinovitim u saveznim državama u kojima je dozvoljeno slobodno kupovanje i nošenje oružja zločina je manje nego u onim saveznim državama gdje je zabranjeno oružje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije