Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretan kraj

Pas pao u provaliju na Ugljanu, njega i vlasnika spasili HGSS-ovci

janka (1)
Foto: HGSS
1/3
18.07.2010.
u 21:20

Prvim trajektom su krenuli put ka Zadru, a dalje s HGSS-ovcima do dežurne veterinarske ekipe.

Na otoku Ugljanu u nedjelju prijepodne peteročlana grupa planinara iz Zagreba sa psom se uputila ka vrhu Šćah. Tijekom izleta pas, zlatni retriver, po imenu Janka pao je niz liticu, teško se ozlijedio i onesvijestio se. Vlasnica psa S.V.(42.g.) spustila se do Janke i pokušala joj je pomoći, izvući na put i prevesti je u Preko. No to nije bilo moguće zbog teško prohodnog terena i težine psa, te je poslala supruga Ž.G. (45.g.) po pomoć u Preko.

Međutim, zbog visoke temperature suprugu je pozlilo... Za pomoć su se obratili na telefon 112, pri čemu je ŽC 112 Zadar proslijedio dojavu na HGSS Zadar. Spasilačka ekipa je prvim trajektom Jadrolinije hitno upućena na mjesto događaja sa sumnjom da je potrebna pomoć i vlasniku psa. Gorski spašavatelji su izvukli i transportirali psa specijalnom nosiljkom do terenskog vozila HGSS-a i cijelu obitelj prevezli do trajektne luke Preko.

Prvim trajektom su krenuli put ka Zadru, a dalje s HGSS-ovcima do dežurne veterinarske ekipe.

Ključne riječi

Komentara 8

RA
rasplinjač
17:16 20.07.2010.

Mi inače volimo heroje.....GSS spašava kojekakve pse, vatrogasci skidaju mačke s drveća, svi skupa beru ležarine a glupi narod plaća spašavanje raznotarnih beštija......

OB
-obrisani-
21:47 18.07.2010.

Ajd, u redu je biti human pa i prema životinjama, ali ovdje se postavlja pitanje kako netko zbog vlastite životinje (ako se ovdje o tome radi) smije aktivirati Gorsku službu spašavanja (možda čak i pod drugom izlikom) koja je na državnom proračunu i trošiti novac poreznih obveznika na nešto tako trivijalno u usporedbi sa spašavanjem ljudskog života radi kojeg je HGSS ustanovljen. Ovdje treba preispitati što je, a što nije u skladu sa zakonom i ako se ustvrde nepravilnosti poduzeti mjere. I na kraju da budem sarkastičan, pa naravno da su nazovi \"planinari\" bili iz Zagreba, a odakle bi takvi bili...

AU
autoritet
22:58 18.07.2010.

bravo momci, i za ljude i za psa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije