Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Homofobni napad

Partijaner s Ultre: Pretukli su me jer sam se ljubio sa svojim dečkom

brazil
Foto: Facebook
16.07.2014.
u 17:40

Eduardo je dobio šakom u lice jer se na Ultra Europe festivalu u Splitu ljubio sa svojim dečkom

Brazilac Eduardo (19), jedan od mnogobrojnih partijanera koji su proteklih dana sudjelovali na festivalu Ultra u Splitu, tvrdi da je bio žrtva homofobnog napada.

Mladi Brazilac na svom je Facebook-profilu napisao kako je tijekom festivala pretučen jer se ljubio sa svojim dečkom. Dobio je udarac šakom u glavu te završio u bolnici na šivanju.

Njegova je priča brzo dospjela u brazilske medije s kojima je podijelio svoje iskustvo.

"Prije svega, dobro sam. Nisam bio siguran trebam li ovo objaviti ili ne. Ipak, kad se ovako nešto dogodi nama bliskoj osobi, vjerujem da problem postaje puno opipljiviji.

Sinoć sam na glazbenom festivalu u Hrvatskoj doživio homofobni napad. Ljubio sam dečka kad me je iznenada netko udario u glavu. Neko vrijeme bio sam bez svijesti. Kad sam se osvijestio, bio sam prekriven krvlju i na putu prema Hitnoj. U bolnici sam završio na šivanju jer sam zadobio više vanjskih i unutarnjih pukotina na koži nosa i usana. Srećom, ništa nije slomljeno.

Međutim, glavni razlog za ovu objavu nije taj da ispričam svoju priču, koja je samo jedna u nizu priča o homofobnim napadima na homoseksualne i transseksualne osobe. Moj cilj je otvoriti vam oči. Homofobija postoji i stalno se hrani seksističkim i društvenim predrasudama. Od malih homofobnih ispada, kao što je nazivanje školskog kolege pederom, do fizičkog nasilja i ubojstava. Nadam se da će moja priča utjecati na to koliko hranite to čudovište zvano homofobija.

A za one koji me pitaju kako mi mogu pomoći – pomozite mi da promijenim ovo, pomozite mi da pokažemo svijetu da smo svi mi ljudi. Svi mi zaslužujemo da nas se poštuje i da nas se prihvaća ovakvima kakvi jesmo".

>> Ultra Beach Party: Kod mladića (23) pronašli 49,3 grama amfetamina

Ključne riječi

Komentara 61

VL
Vlado1111
17:49 16.07.2014.

Nasilje je uvjek za osuditi i žao mi je ovog dečka. Ali ja osuđujem i provociranje u javnostui sa strane homoseksualaca. Neka oni to čine u privatnosti.

DU
Deleted user
17:50 16.07.2014.

Ako se "ljubio sa deckom" u trenutku kada je navodno udaren, kako je onda mogao dobiti ozljede usana i nosa??????????????

Avatar 456852
456852
17:53 16.07.2014.

"ljubio se " ... hahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije