Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večernji doznaje: Parlamentarni izbori održat će se najkasnije 15. studenoga

Naš izvor kaže da će se Sabor raspustiti prije 22. rujna
01. rujna 2015. u 12:19 181 komentara 15943 prikaza
vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvanredna sjednica Sabora počinje u utorak 8. rujna – dakle tjedan dana prije nego što je trebala početi redovna, doznaje Večernji iz pouzdanih izvora.

Naš izvor kaže da su se tako dogovorili u vladajućoj koaliciji, kao i da će se Sabor raspustiti prije 22. rujna. Te odluke imaju vrlo važnu konzekvenciju – parlamentarni izbori održat će se najkasnije 15. studenoga! Naime, izbori moraju biti raspisani najranije 30, a najkasnije 60 dana od dana raspuštanja Sabora. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dakle, izbore može raspisati 25. listopada, 1. studenoga, 8. studenoga ili najkasnije 15. studenoga.

Doznajemo da će predsjednik Sabora Josip Leko danas sazvati izvanredno zasjedanje Sabora za idući utorak. Također, doznajemo da je prijedlog za izvanredno zasjedanje Sabora došao iz Vlade. Naime, Sabor može zasjedati izvanredno na zahtjev predsjednika Republike, Vlade ili većine svih zastupnika u Saboru.

>> Predsjednica ne može raspisati izbore prije raspuštanja Sabora

>> 'Šeks ili nije pročitao izvješće Ustavnog suda ili ustavne suce smatra neznalicama'

>> HDZ: Polemike o 6. prosinca dokazuju da je naša inicijativa bila dobra

Vlada telefonskom sjednicom zatražila izvanredno zasjedanje Sabora

Vlada je danas održala telefonsku sjednicu s koje je Hrvatskome saboru uputila pet prijedloga zakona i zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskoga sabora. Predsjednik sabora Josip Leko na zahtjev Vlade sazvao je 19. izvanrednu sjednicu za 8., 9., 10. i 11. rujna 2015. godine. Izvanredna sjednica Hrvatskog sabora počinje u utorak, 8. rujna 2015. u 9.30 sati.

Vlada je Saboru uputila sljedeće prijedloge zakona: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi, s Konačnim
prijedlogom zakona; Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji, s Konačnim prijedlogom zakona (EU);
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama, s Konačnim prijedlogom zakona (EU); Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, s Konačnim prijedlogom zakona, te Konačni prijedlog zakona o stečaju potrošača.

Vlada zahtjev za izvanredno zasjedanje Sabora podnosi zbog potrebe da se na izvanrednom zasjedanju razmotre navedeni zakonski prijedlozi.

Valentina Valjak
NEOPISIVA TUGA
Valentinu su pokopali u vjenčanici i s prstenom na ruci, dogodine bi bila doktor znanosti
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima
 • Avatar zabadalo5
  zabadalo5:

  Čim prije to bolje za sve nas!

 • Avatar zabadalo5
  zabadalo5:

  Ljudima je dosta Vlade koja nije napravila ništa! Svaki dan s ovakvom Vladom na čelu dan je manje za razvoj i boljitak Lijepe Naše!

 • Qwert2607:

  Zoki putuje uskoro!