Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Parlament EU je gotovo preko noći postao moćniji nego ikad prije

Mislili ste da Europu vode Merkel, Hollande i drugi premijeri? Upoznajte Broka, Webera, Daula...

Komentari 5

NE
neboiznadzagreba
13:19 30.06.2014.

EU parlament želi ugrabiti što veći dio političke moći Europskog vijeća, Europsko vijeće uzima moć nacionalnim parlamentima, nacionalni parlamenti za sebe žele moć naroda ; nekako se u svim tim prijenosima negdje zagubila bit demokracije.

VL
KO
kojesta
20:41 30.06.2014.

g. krasnec, ovo mi je malo pretanko. vec je jasno i vrapcima naokolo, da nacionalne vlade i paramenti vise takoreci nemaju nikakve odluke. da niti evr. parlament nije taj koji donosi odluke, oni samo kimnu na zakljucke komisije. jedino komisija donosi odluke, pa ako nema puno galame, jer vecina nije niti shvatila sto je doneseno, idemo dalje ...dok nema povratka (izjava g. Junckera), svuda a najvise u komisiji sjede lobisti. niti komisija nije ta koja zapravo odlucuje. niti ecb nije ta, sve ovisi o basel-u. a sto nam donosi novi basel IV o tome ce valjda i vl. nesto napisati. uostalom ako u briselu imamo tzv. demokraciju, zasto se tako vazne odluke kao ttip i tisa donose tajno, iza zatvorenih vrata. zbog toga je cijela eu uzburkana, samo u hr. se suti. eto vam demokracije, budjenje bude uskoro.

VL
Avatar MarkoMataić
MarkoMataić
12:13 30.06.2014.

Nema smisla komentar .. Hrvatska je minorna zemlja u EU ... kao da se nju i birače nešto pita

VL
Avatar noesiss
noesiss
13:16 30.06.2014.

U Europi nikog zivog ne interesira taj parlamenat, gradjani se ponasaju kao da Europska unija uopce i ne postoji. Naravno koga bi bilo briga za tamo neki parlamenat u tudjoj zemlji, i tamo neke politikante daleko tisucama kilometara od njihovee drzave. Sta gradjani znaju o njima. Ljudi nemaju pojma koji politicari predstavljaju njihove drzave u tom smijesnom parlamentu, kamoli tudje. I tko zna o cemu oni pricaju. Tko ih vidi i tko ih cuje, i koga je uopce briga za njima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.