Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika podrška

Parlament BiH potvrdio Bevandu kao predsjednika Vijeća ministara

'bevanda'
''
12.01.2012.
u 17:31

Zastupnički dom podržao je Vjekoslava Bevandu sa 31 glasom za, dva protiv i tri suzdržana

Zastupnički dom PSBiH podržao je sa 31 glasom za, dva protiv i tri suzdržana Vjekoslava Bevandu za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Protiv su glasovali zastupnici Stranke za BiH Beriz Belkić i Azra Hadžiahmetović.

Bevanda je uoči rasprave i glasovanja izložio program rada u kojem je naglasio potrebu zajedničkog djelovanja svih u cilju jačanja ekonomije, kreiranja sigurnog i zdravog ozračja za građane BiH te uvođenja BiH u Europsku zajednicu. Istaknuo je da je svjestan svih teškoća s kojima se susreće BiH, ali da se koordiniranim radom i posvećenošću Vijeća ministara BiH može učiniti boljom, bogatijom i uspješnijom državom za sve njezine narode.

Najvažniji ciljevi, kazao je Bevanda, su europske integracije, unutarnja sigurnost, ekonomsko jačanje, ali i donošenje zakona o restituciji, denacionalizaciji, provedba Zakona o državnoj imovini i Sporazuma o sukcesiji imovine SFRJ, popis stanovništva, završetak procesa održivog povratka te jačanje ljudskih prava.

– BiH je naša zajednička kuća, temelj je Daytonski mirovni sporazum, zidovi su narodi ove zemlje, a krov je država BiH. Ako nema krova, propast će i zidovi, nestat će kuća. Jedino pod sigurnim krovom države BiH moguće je utvrđivati zidove, po potrebi pojačavati i prilagođavati temelje, da bi mogli nositi nove terete – kazao je Bevanda.

Istaknuo je da je preduvjet za rješavanje problema kontinuirana i konstantna suradnja PSBiH i Vijeća ministara. Uslijedila je rasprava u kojoj su poslanici iz Stranke za BiH najavili da neće podržati Bevandu za predsjedavajućeg.

– Mi se ne slažemo sa sporazumom koji su potpisali lideri šest stranaka, odnosno, zakonu o popisu, državnoj pomoći, a ne slažemo se ni s načinom na koji je usvojen proračun – pojasnio je zastupnik Beriz Belkić. Istaknuo je da je odgovornost, između ostalog, i za izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara, na strankama pobjednicama izbora.

Preuzeto s Vecernji.ba.

Komentara 3

Avatar tirolka
tirolka
17:53 12.01.2012.

..... .. Sreća jedina ,jadnika, što im se ne dadoše zadužiti. . ..........

OB
-obrisani-
19:24 12.01.2012.

Koi su ******* ovi iz HDZ-a.podrzavaju Dodika a on im je ukrao godinu dana mandata,predsjedavajuceg VM.jer je Spiric iz SNSD-a bio 5 umjesto 4 godine. A ionako posle 3 godine,dolazi na red Lagumdzija i to ce biti zadnje vijece ministara,jerer ce pod pritiskom EU BiH dobiti premijera,minstarsva poljoprivrede i policije,sto je uslov za ulazak BiH u EU,kao i vrhovni sud, a HDZ ce ako bogda na smetljiste istorije.

M3
Miške 3
07:38 14.01.2012.

A ja na prvi pogled razumio, da je parlamentBiH naručio bevandu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije