Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKA TE BOLI, A ŠTO SAD?! Jedino rješenje je gradnja novog parkirališta

Parkirana vozila blokiraju intervencije Hitne pomoći

21.01.2009.
u 16:09

Jedinica Hitne medicinske pomoći u Imotskom je ponedjeljkom, srijedom i petkom prijepodne te utorkom i četvrtkom poslijepodne posve blokirana zbog automobila koje vozači u nedostatku parkirališnog prostora ostavljaju na mjestima inače predviđenima za vozila Hitne pomoći.

Kaos na cesti
Stoga je vrlo otežana realizacija hitnih intervencija u samom Imotskom i po cijeloj Imotskoj krajini. Toj kaotičnoj situaciji donekle je pridonio i početak gradnje zgrade Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, čije je gradilište zauzelo velik dio nekadašnjeg parkirališta. No, i uza sve to prostor ispred najfrekventnije javne ustanove u Imotskom je limitiran, neuredan i neprimjeren. Sjeverna i najfrekventnija strana Doma zdravlja nema ni jedno rasvjetno tijelo pa je gotovo nemoguć prolaz pacijentima.

– Mi zapravo više ne možemo normalno funkcionirati. Razumijem ljude koji svaki dan dolaze u Dom zdravlja. Zasigurno ne od dobre volje, nego zato što moraju. U nedostatku parkirališnih mjesta svoje automobile ostavljaju u uskom krugu naše jedinice. I mi imamo nekoliko ambulantnih vozila koja se jedva snalaze u tom prostoru.

A dođe li neki hitan poziv, a bilo je takvih slučajeva, mi automobilima ne možemo nikamo. To je prešlo svaku mjeru. Pozovemo tada policiju, no i oni su uza svu dobru volju nemoćni. Zagradimo li prolaz, automobile onda parkiraju ispred rampe pa smo na istom – kaže voditelj Jedinice hitne medicinske pomoći Imotskog dr. Mate Kasalo.

Odgovorni u Županiji trebali bi što prije pronaći novac za normalno funkcioniranje svih službi Doma zdravlja.

Jedino rješenje
Jedino je rješenje gradnja primjernog parkirališnog prostora.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije