Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Parkirališta zapuštena, a naplaćuju ih kao prvu zonu

'09.03.2011., Koprivnica - Parkiraliste ispred trgovackog centra Martinovka u sredistu grada. Photo: Marijan Susenj'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
10.03.2011.
u 10:00

Koncesionar je ipak najavio da će na parkiralištima postaviti barem oznake mjesta

Šljunčana parkirališta u središtu grada, na početku Svilarske, te u ulicama Đure Estera i Ivana Generalića, stvaraju probleme vozačima – redovito su blatna, prašna i prepuna rupa. Da stvar bude gora, parkiranje vozila na tim mjestima naplaćuje se prema tarifi prve zone.

Blato i prašina

Maja Ištvan Krapinec, pročelnica gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, kaže da parkiralište u Generalićevoj nije uređeno jer bi se, prema planovima, na tom mjestu trebao graditi novi objekt, pa je neisplativo uređivati parking. Ipak, kaže da bi to parkiralište trebao urediti koncesionar i to tako da ga pošljunča i postavi graničnike za svako parkirno mjesto.

No, graničnici na parkiralištu nisu bili postavljeni ni prijašnjih godina, pa pročelnica kaže da će kod koncesionara urgirati da označi parkirna mjesta. Napominje i kako ne postoji propisana kazna ako parkirališta ne uredi, no uzda se u korektan odnos s Gradom.

S druge strane, Tomo Ježovita, direktor Koprivnicaparkinga, kaže da je uređenje javnih parkirališta briga gradske uprave.

– Kakva smo parkirališta preuzeli, takva i koristimo. Svejedno pokrpamo rupe koje redovito nastaju, zimi čistimo snijeg i brinemo o parkingu – kaže Ježovita.

Što se tiče parkirališta u Ulici Đure Estera, Ježovita smatra da ga nema smisla sada asfaltirati jer bi uskoro trebao biti osmišljen projekt o budućoj namjeni tog prostora, a u Generalićevoj su u planu radovi.

Nije unosno

No, najavljuje i kako će Koprivnicaparking na tom parkiralištu uskoro ukopati znake u šljunak. Jedan od razloga za takav potez je, navodi Ježovita, činjenica da kada nema "crta", na parking stane puno manje vozila, što koncesionaru nosi i manju zaradu.

Inače, koncesijska naknada u Koprivnici određena je na 950.000 kuna godišnje. Direktor Koprivnica parkinga kaže da koncesijski posao nije unosan, te da se traže novi načini kako pokriti troškove. Jedna od ideja je i urediti nova parkirna mjesta.

Komentara 2

Avatar tkozna
tkozna
12:30 10.03.2011.

Ne može Koprivnica parking sa gradjanima zaključivati ugovore o koncesiji o iznajmljivanju parkiralisnog prostora. Još manje može odvoziti automobile građana Koprivnice sa privatne zemlje. Tu nešto odvratno ne štima. Slučaj u Vargovićevoj ulici je kruna svega. Hrvoje ako nece nitko štiti vozače u Koprivnici daj molim te istraži ovo. Znam nije ovo Podravka ali nas boli kada nam izbiju 300kn iz đepa za nečiji privatni dil! Nemoj Tihanu ona vec dva puta ne radi u interesu vozača, čak malo zamagljuje istinu!

SA
sanjaj
07:46 11.03.2011.

mene zanima tko je zadužen za čišćenje parkinga, onaj užas iza zgrade u Vargovićevoj je neopisiv, smeće razbacano po svuda, nije mi jasno kako vlasnici dućana u zgradi ne očiste to ruglo jer njihovi kupci svakodnevno prolaze onuda, pa ipak je to ispred njihovih vrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije