Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA Imoćani ogorčeni nakon što je žena upala u rupu

Parkirališno-poslovni centar opasan za život

10.02.2009.
u 15:24

IMOTSKI – Uza sve nevažne problema, poput tko će biti gradonačelnik, tko će s kime koalirati..., za parkirališno-poslovni centar se malo tko brine.

Nesreća u rupi
Tek je nedavna nesreća 63-godišnjakinje, koja je u nesagrađenim prostorima upala u nezaštićenu rupu duboku šest metara, uzbunila duhove. Žena je slomila kuk i još je u bolnici.

Čak tri dana, ni manje ni više, ogorčeni su građani prozivali Grad Imotski, policiju, Hypo Alpe-Adria banku kao razlučnog vjerovnika zašto nitko nije postavio znakove upozorenja za taj opasan prostor ili ga, što se možda jednoga dana i ostvari, uredio.

A prostor je doista prepun duhova. Njegova gradnja krenula je još početkom devedesetih godina.

Vlasnik Vodogradnje počeo je graditi budući imotski Importanne centar. Nakon silnih financijskih zbrka i (ne)rješavanja imovinskopravnih odnosa s Autopoduzećem, mnogo je građana izvuklo i zadnje novčane rezerve kako bi kupili prostor za buduće obrte.

Dogodio se potom obrat, Vodogradnja je otišla u stečaj, a vlasnik poslovno propao. Svi poslovi započeti u njegovoj režiji stoga su obustavljeni.

Građevina se tako našla u zrakopraznom prostoru gradnje 6000 četvornih metara.

U nikada sagrađenim garažama prepunima otvorenih šahtova predviđen je prostor za 300 automobila. Nakon stečaja Vodogradnje, Hypo Alpe-Adria banka, koja je pratila tadašnjega vlasnika, postala je razlučni vjerovnik.

Dulje od petnaest godina ta je građevina ruglo Imotskoga, a oni koji su dali svoj novac za kupnju poslovnih prostora ostali su razočarani.

Godinama se s odvjetnicima bore za svoj uludo bačen novac. Neki vlasnici garaža u tome centru trebali su ući u svoje prostore još 1997. godine.

Agrokor zainteresiran
Tada je kvadrat stajao 1600, a neki su plaćali i 1800 njemačkih maraka. U posljednje se vrijeme govori da je Todorićev Agrokor zainteresiran za kupnju tog objekta. No, ta je priča vrlo upitna.

Neće Todorić ulagati ništa u “svoj” Imotski ako nema poslovne koristi, kažu nam građani u razgovoru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije