Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Lonjskom polju otrovano devet zaštićenih ptica i 11 čagljeva

Očito je riječ o jakom otrovu jer su životinje umrle u krugu od sto metara“, rekao je Ivor Stanivuković, ravnatelj parka prirode Lonjsko polje.
30. siječnja 2018. u 16:01 15 komentara 1908 prikaza
Park prirode Lonjsko polje
Foto: MIROSLAV SANTEK/PIXSELL

Devet zaštićenih ptica škanjca i čak 11 čagljeva otrovano je na području Parka prirode Lonjsko polje od strane nepoznatog počinitelja, potvrđeno je u policiji i Parku prirode Lonjsko polje.

jaja oprez! Ovo su namirnice koje stručnjak za trovanje hranom nikada neće staviti u usta

Kako se sumnja škanjci i čagljevi su jeli otrovanu teletinu koja je ostavljena s namjerom da privuče divljač koja obitava na ovom području. Lešine životinja nađene su 18. siječnja, a u međuvremenu je Hrvatski veterinarski institut potvrdio kako je riječ o trovanju.
Čagljevi znaju na području parka prirode Lonjsko polje napadati stoku, no to nije čest slučaj. Škanjci su očito stradali kao kolateralne žrtve.

„Nakon dojave naši su čuvari izradili zapsinik i o svemu obavijestili MUP, veterinarsku inspekciju i inspekciju zaštite prirode. Nakon potvrde o trovanju, lešine su upućene na daljnju toksikološku analizu. Očito je riječ o jakom otrovu jer su životinje umrle u krugu od sto metara“, rekao je Ivor Stanivuković, ravnatelj parka prirode Lonjsko polje.

Kako se doznaje Hrvatska agencija za okoliš i prirodu podnijela je  kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog ubijanja zaštićene vrste škanjaca. U policiji kazuju kako provode istragu te čekaju konačne toksikološke nalaze vezane uz ugibanje životinja.

otrov Lani 3 smrtna slučaja Otrovi su svugdje oko nas, ali se trovanje može spriječiti Srce javite se liječniku Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s time da imate problema sa srcem potok VRGORAC Masovno trovanje zbog vode, stanovnici nisu dobili obavijest
Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

  • savjest1234:

    Niste objavili koliko stoke su poklali u zadnje vrijeme, država ništa ne čini a odštete su mizerne ! Netko uzeo pravdu u svoje ruke ! Konačno !