Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U poslovnoj četvrti

Pariški tužitelj: Abaud planirao još jedan napad

Abaud
Foto: Reuters/PIXSELL
24.11.2015.
u 20:41

Tužitelj Molins je rekao da je Abaud planirao izvesti još jedan napad u pariškoj poslovnoj četvrti La Defense.

Organizator napada počinjenih 13. studenoga u Parizu planirao je izvesti još jedan napad, izjavio je pariški tužitelj Francois Molins na konferenciji za novinare.

Abdelhamid Abaud, za kojega se vjeruje da je organizator napada u kojima je u Parizu prije nepuna dva tjedna ubijeno 130, a ranjeno 350 ljudi, ubijen je 18. studenoga u policijskoj akciji u pariškoj četvrti Saint Denis.

Tužitelj Molins je rekao da je Abaud planirao izvesti još jedan napad u pariškoj poslovnoj četvrti La Defense. 

Po njegovim riječima, počinitelj se ukrcao u pariški metro te se vratio u središte Pariza, a istražitelji su do ovog zaključka došli analizom njegova mobitela čiji je signal detektiran u desetom, jedanaestom i dvanaestom arrondissementu te u blizini dvorane Bataclan dok je napad još trajao.

Molina je upozorio i da je Džavad Bendaud, koji je dao smještaj osobama ubijenim u prošlotjednoj policijskoj akciji, morao biti svjestan toga da pomaže potencijalnim teroristima.

"Nije moguće da nije znao... da pomaže terorističkoj organizaciji", kazao je Molins dodavši da će od suca zatražiti da se provede istraga o Bendaud ulozi u događajima.

>> Tko je Abdelhamid Abaud? Belgijski džihadist mozak je pariških napada 

>> Nadzirale ih tajne službe. Uzalud

Komentara 2

Avatar d-ano
d-ano
22:26 24.11.2015.

.................jesu hrabri sto ne pucaju kod obame,,,,,,,ili nece sto im je on prijatelj,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije