Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pariški lopov oteo kćeri kijevskoga gradonačelnika 4,5 milijuna dolara!

Kristina Černoveckaja sa svojim ocem, kijevskim gradonačelnikom Leonidom
Preuzeto sa segodnya.ru
16.02.2010.
u 13:10

Kristina Černovickaja, kći gradonačelnika ukrajinskog Kijeva Leonida Černovickog, jučer je opljačkana dok se vozila iz pariške zračne luke Charles de Gaulle prema gradu. Nepoznati "fantom" iz geta tako je s jednom jedinom maznutom torbicom postao - barem na neko vrijeme - jedan od imućnijih Parižana.

Za svoj boravak u Gradu Svjetla 30-godišnja je gospođica unajmila limuzinu s vozačem koji ju je čekao na aerodromu. No, prolazeći kroz kriminalom ozloglašeno sjeverno predgrađe Saint-Denis, njezinu je limuzinu napao neidentificirani pljačkaš, vjerojatno na motoru. Oteo joj je torbicu s naušnicama, prstenjem i sličnim draguljima, za koje kći čelnika glavnoga ukrajinskog grada tvrdi da stoje – 4,5 milijuna dolara!

 Doista nevjerojatan plijen za nepoznatog pariškog sjecikesu, ali i još jedan snažan simbol plutokracije koja je na snazi u Ukrajini. U vremenima dok ta poljoprivredno i industrijski izuzetno potentna zemlja, s osiromašenom i sustavno ponižavanom srednjom i nižom klasom, novim i novim zajmovima kod MMF-a riskira potpuni gospodarski kolaps, djeca njenih čelnika - dakle onih koji bi zemlju trebali izvesti na pravi put - u blještavom bijelome svijetu glume Paris Hilton krstareći uokolo nakrcana blagom kao teretni brod pored Somalije. Nije ovo prva priča s takvim podtekstom.

Kristinin otac Leonid Černovicki gradonačelnik je Kijeva od 2006. godine. Od ranije je, naravno, i poduzetnik, jedan od stotinjak najbogatijih ljudi u Ukrajini s imetkom procijenjenim na oko 230 milijuna dolara (prije krize). Uz to je i čelnik minorne Kršćansko-liberalne partije s kojom je na predsjedničkim izborima 2004. skupio manje od 0,5 posto glasova. Zatim se pridružio tadašnjem pobjedniku Viktoru Juščenku i samo dvije godine kasnije uspio postati gradonačelnikom glavnoga ukrajinskog grada.

Komentara 13

OB
-obrisani-
17:11 16.02.2010.

Srce tatino Važno je da se njoj nije ništa desilo, a ovu sitnicu od 4,5 mil $ je tata već amortizirao, a draguljarnice po parizu jedva čekaju da se mala “utješi“ sa nekojiko komada nakita

BT
bili-tartuf
13:20 16.02.2010.

ma to je ona poznata Mafija u Parizu,...mislin da su Crnogorci oli Serbi,...proizasli spojem Samoupravljanja i JNA...!!

PJ
pIavo_jezero
16:28 16.02.2010.

ovu vijest neka radije prebace u kategoriju humor. kad je vidim ovako tužnu, meni dođe da joj dadem svoje naušnice, samo da više ne plače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije