Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Pariški lopov oteo kćeri kijevskoga gradonačelnika 4,5 milijuna dolara!

Kristina Černovickaja, kći gradonačelnika ukrajinskog Kijeva Leonida Černovickog, jučer je opljačkana dok se vozila iz pariške zračne luke Charles de Gaulle prema gradu. Nepoznati "fantom" iz geta tako je s jednom jedinom maznutom torbicom postao - barem na neko vrijeme - jedan od imućnijih Parižana.
16. veljače 2010. u 13:10 13 komentara 9 prikaza
Kristina Černoveckaja sa svojim ocem, kijevskim gradonačelnikom Leonidom
Foto: Preuzeto sa segodnya.ru

Za svoj boravak u Gradu Svjetla 30-godišnja je gospođica unajmila limuzinu s vozačem koji ju je čekao na aerodromu. No, prolazeći kroz kriminalom ozloglašeno sjeverno predgrađe Saint-Denis, njezinu je limuzinu napao neidentificirani pljačkaš, vjerojatno na motoru. Oteo joj je torbicu s naušnicama, prstenjem i sličnim draguljima, za koje kći čelnika glavnoga ukrajinskog grada tvrdi da stoje – 4,5 milijuna dolara!

 Doista nevjerojatan plijen za nepoznatog pariškog sjecikesu, ali i još jedan snažan simbol plutokracije koja je na snazi u Ukrajini. U vremenima dok ta poljoprivredno i industrijski izuzetno potentna zemlja, s osiromašenom i sustavno ponižavanom srednjom i nižom klasom, novim i novim zajmovima kod MMF-a riskira potpuni gospodarski kolaps, djeca njenih čelnika - dakle onih koji bi zemlju trebali izvesti na pravi put - u blještavom bijelome svijetu glume Paris Hilton krstareći uokolo nakrcana blagom kao teretni brod pored Somalije. Nije ovo prva priča s takvim podtekstom.

Kristinin otac Leonid Černovicki gradonačelnik je Kijeva od 2006. godine. Od ranije je, naravno, i poduzetnik, jedan od stotinjak najbogatijih ljudi u Ukrajini s imetkom procijenjenim na oko 230 milijuna dolara (prije krize). Uz to je i čelnik minorne Kršćansko-liberalne partije s kojom je na predsjedničkim izborima 2004. skupio manje od 0,5 posto glasova. Zatim se pridružio tadašnjem pobjedniku Viktoru Juščenku i samo dvije godine kasnije uspio postati gradonačelnikom glavnoga ukrajinskog grada.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • -obrisani-:

    Srce tatino Važno je da se njoj nije ništa desilo, a ovu sitnicu od 4,5 mil $ je tata već amortizirao, a draguljarnice po parizu jedva čekaju da se mala “utješi“ sa nekojiko komada nakita

  • bili-tartuf:

    ma to je ona poznata Mafija u Parizu,...mislin da su Crnogorci oli Serbi,...proizasli spojem Samoupravljanja i JNA...!!

  • pIavo_jezero:

    ovu vijest neka radije prebace u kategoriju humor. kad je vidim ovako tužnu, meni dođe da joj dadem svoje naušnice, samo da više ne plače