Naslovnica Vijesti Hrvatska

Paradoks slučaja Marić. Traže ostavku, a deficit nikad manji

Most radi pritisak i šalje medijske poruke da bi najelegantnije rješenje bilo da se ministar Marić sam povuče iz Vlade.
25. travnja 2017. u 00:02 18 komentara 2772 prikaza
nova naslovnica

Vlada HDZ-a i Mosta u najvećoj je krizi dosadašnje šestomjesečne vlasti nakon što je SDP podnio zahtjev za opozivom ministra financija Zdravka Marića. Povod je krah Agrokora i uvjerenost SDP-a da je ministar Marić morao znati za sve poslovne akrobacije (da ne kažemo malverzacije) u Todorićevom koncernu. O (ne)povjerenju ministru Mariću mora se glasati najkasnije do 20. svibnja, dakle svakako prije lokalnih izbora koji su 21. svibnja.

Slučaj Agrokor već je postao dominantna tema lokalnih izbora (Petrov je nedavno podigao i kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića), pa se tako i opoziv ministra Marića prometnuo u slučaj na kojem se bildaju i predizborni mišići. Most radi pritisak i šalje medijske poruke da bi najelegantnije rješenje bilo da se ministar Marić sam povuče iz Vlade. U tom bi se slučaju izbjeglo glasanje o povjerenju, pa Most ne bi morao rušiti HDZ-ova ministra financija (ako bi se na to odlučili), a time moguće i cijelu Vladu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema pročitajte:

>>Hrvatska djeca sve bezosjećajnija i agresivnija

>> Francuska ide k najmlađem vladaru nakon Napoleona

>> Hoće li Franck ili Vindija isto tražiti pomoć države?

>> Gužva na granici Plenković: Ovo je neizdrživo. Cerar: Nastavljamo s rigoroznim kontrolama

>>Franak otkriva tajne pregovora s Milanovićem i HDZ-om

>> Pri dodjeli koncesije za Zlatni rat prekršena tri zakona

nova naslovnica | Autor :

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • zakrapina:

    Marića radi dobar posao, posložio realan proračun za 2016. godinu i sad vidimo plodove tog proračuna. Posložio je još bolji proračun za 2017., smanjuje javni dug svojim potezima, sve to za posljedicu ima i rast BDP-a veći od prognoza , ... prikaži još! naravno da oporbi to ne odgovara. Prozivaju sdp-ovci koji su unazadili Hrvatsku u svom mandatu Marića za Agrokor, a Grčićeva supruga radi za Agrokor, Jakovina i Opačić su jako pogodovali Agrokoru u svom mandatu. Jako puno sdp kadrova je vezano za Agrokor, a vrhunac nebuloznog napada na Marića je prozivanje Marića zbog kredita, a sličan kredit je podigao i Milanović u jednoj banci 2008. Ako most bude išao rušiti Marića, zabit će si autogol. Većina građana ne pada na jeftino politikanstvo i histeriju oko angažmana ministra u Agrokoru koju prodaju interesne grupe i pojedini mediji.

  • derin:

    Marić je najbolji ministar financija i najbolji ministar u vladi, to je činjenica. Čovjek ima najmanji deficit, smanjio javni dug, pokrenuo poreznu reformu, mijenja skupe kredite povoljnijim, praktički vuče Hrvatsku. A tko ga rusi!? Maras, koji je s fakulteta cijeli ... prikaži još! zivot u saboru, jedino radno iskustvo par mjeseci u agenciji Ivana Račana. Most pamet u glavu. Bio na visokoj funkciji u Agrokora, pa sta. Bilo ih je desetke i desetke, nisu oni odlučivali već Todorić.

  • rimac444:

    Ministar Zdravko Marić je uvjerljivo najbolji ministar financija do sada. Pa tko može tražiti njegov opoziv ? To može samo partijska gamad, a zna se i zašto !