Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Par će biti pokopan zajedno

Jedini preživjeli mladić Stjepan Bošković u zagrljaju je kroz plač izrazio sućut majci Domagoja Rose u Mostaru. Ona mu je utješno govorila: Čuvaj se, čuvaj se...
22. prosinca 2015. u 09:24 15 komentara 102115 prikaza
prometna nesreća Mostar
Foto: Stojan Lasić
Pogledajte galeriju 1/4

Tišinu dvorane hercega Stjepana Kosače u Mostaru jučer su prekidali jecaji i plač na komemoraciji za studente Domagoja Rosu, Tenu Vračević, Antoniju Šarić i Vjekoslava Božanovića koji su u subotu poginuli kada su autom sletjeli u ledenu Neretvu.

"Neće se Tena nikada udavati, za koga su ostali majčini dukati", stihovi su na koje su se dvoranom prolomili tužni uzdasi. Tužna povorka krenula je prema mrtvačnici na Bijelom brijegu gdje je održan posljednji ispraćaj mladih studenata. Bijeli križevi jedan pokraj drugog i četiri bijela lijesa.

– Djeco moja, kako se vraćate kući... u kovčegu – prekidali su jecaji Domagojeve majke ispred mostarske mrtvačnice tišinu okupljenih studenata, njihovih profesora i svih onih koji su došli na posljednji ispraćaj. Generalni vikar Mostarske biskupije don Željko Majić i provincijal franjevačkog samostana fra Iko Skoko uz koncelebraciju brojnih svećenika ispred mrtvačnice Bijeli brijeg izrekli su molitve za utjehu ožalošćenima i za život vječni mladih studenata. Svoje izraze sućuti Domagojevoj majci ispred mrtvačnice uputio je i preživjeli student Stjepan Bošković u zagrljaju koji je prekidao njihov plač i utješne riječi Domagojeve majke koja mu je govorila da se čuva.

Sumorna atmosfera pomiješana s tugom i osjećajem bespomoćnosti vladala je jučer i među rodbinom i prijateljima u Đakovu i obližnjoj Trnavi, odakle su Domagoj Roso (20) i Tena Vračević. – Ma pravi je to dečko bio, odličan! – bez imalo premišljanja govore nam u đakovačkom kafiću Film. Lokal je tik uz zgradu u kojoj je Domagoj živio s majkom, mlađim bratom i očuhom. Otac mu je umro. S majkom je, dodaju, bio jako vezan, o čemu svjedoči i njihova zajednička fotografija s emotivnim potpisom koju je nedavno objavio na Facebooku. – Strašno je to, još nam je svježe i teško nam je i govoriti o tome – odmahuju glavom poznanici.

Sve četvero poginulih prijatelja bit će pokopano danas. Od Tene će se oprostiti u podne u Trnavi, a od Domagoja u 13.30 sati u Mrzoviću kod Đakova. Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović, koji su pet godina bili u vezi, bit će pokopani zajedno u 15 sati na groblju u Donjem Novom Selu kod Vinkovaca. Živjeli su skupa. Župan vukovarsko-srijemski, odakle su Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović, proglasio je utorak dan žalosti.

>>"Zadrhtila Bosna cijela, zatresla se žitna polja, zaplakala Slavonija moja"

>>Opreza na cestama nikad dosta, pogotovo zimi

Zagreb: Dani hrvatskih tržnica
Što i od koga građani kupuju
Inspektori 'češljaju' tržnice i kreću u kontrolu OPG-ova, evo što su dosad otkrili
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu