Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstven model

"Papire" rješavali četiri i pol, a gradnju će završiti u godinu dana

'03.06.2011.,Karlovac- Krunoslav Sorko,direktor firme u poslovnoj zoni Bosiljeva. Dominik Grguric/PIXSELL'
'dominik grguric'
08.06.2011.
u 10:34

Tvrtka Gradko vlasnik je poslovne zone od 425.000 četvornih metara u kojoj će biti 65% proizvodnih i 35% uslužnih djelatnosti

Nadamo se da će ovaj tjedan imovinsko-pravno biti riješene i preostale četiri čestice, a mi postati vlasnici svih 425.000 četvornih metara Poslovne zone Bosiljevo, kaže Krunoslav Sorko iz poduzeća Gradko, koje se u projekt prve privatne poslovne zone u županiji, vrijedne više milijuna eura, upustilo prije 4,5 godine. Planirali su otkup zemljišta – osim 55.000 kvadrata kupljenih od općine, ostalo je bilo privatno vlasništvo – završiti u najviše tri godine. No na kraju je “zapelo” na 347 kvadrata.

 – Ne možemo ih gruntovno i katastarski uskladiti, platimo jednom vlasniku, javi se drugi, pa plaćamo i njemu... Problemi koje nismo očekivali – kaže, priznajući da se u taj posao vjerojatno i ne bi upuštali da su znali koliko će potrajati raspetljavanje vlasništva. Ipak, to je pri kraju, 165.000 m² u zoni komunalno je opremljeno; uskoro će tako biti i u ostalom dijelu.

 – Kad dobijemo građevinsku, za dva do tri tjedna počinjemo graditi svoju halu – veli Sorko – a onda će to činiti i investitori u zoni.

Među njima je izgledna austrijsko-njemačka tvrtka, ali i iz Kine i Indije, možda i kanadsko-američki kapital... 65% proizvodnih i 35% uslužnih djelatnosti.

 – Neke smo predugovore potpisali, no teško je nešto definirati dok nemaš “čisto” vlasništvo. Sigurno nećemo čekati još 4,5 godine; kad počnemo gradnju, popunit ćemo zonu u godinu dana – zaključuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije