Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još sedam dana

Papina misa pratit će se na videozidu ispred katedrale

'A tram passes in front of a billboard featuring Pope Benedict XVI\'s in Zagreb on May 27, 2011. Pope Benedict will visit Zagreb on June 4-5.   REUTERS/Nikola Solic (CROATIA - Tags: POLITICS RELIGION)
'NIKOLA SOLIC'
27.05.2011.
u 18:50

Akreditirano je 1200 novinara i 25 televizijskih kuća, a vjernika je iz dana u dan sve više

Pripreme za dolazak pape Benedikta XVI. u završnoj su fazi i prolaze u najboljem redu, izvijestili su jučer ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, kardinal Josip Bozanić i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić. Iako se još ne zna kojim će se ulicama kretati papa, zna se da se trg ispred same katedrale otvara za sve vjernike koji nemaju ulaznice i koji će preko videozida pratiti misu.

Za njegov prvi posjet Zagrebu akreditirano je 1200 novinara i 25 televizijskih kuća, a točan se broj vjernika još ne zna.

Svi oni koji nisu uspjeli nabaviti besplatne ulaznice u župama, moći će ih podići i na hipodromu u subotu.

– Sve ide po planu. Hrvatska će tih dana biti u središtu crkvene i civilne javnosti, a papa će posjetiti i mlade na Trgu bana Josipa Jelačića te one koji će biti ispred same katedrale – poručio je kardinal Bozanić, istaknuvši kako je papa Benedikt XVI. upoznat s hrvatskim vjernicima koje je sretao još kao profesor i kardinal.

– Sveti Otac upoznat je sa svim nastojanjima naše crkve i društva i ovo je njegova podrška Hrvatskoj unutar velike obitelji europskih naroda – poručio je kardinal. Da se planira iznimno uspješan posjet u pastoralnom i političkom smislu nije krio ni ministar Jandroković.

– Ovaj posjet dolazi u važnom trenutku jer uskoro obilježavamo 20 godina neovisnosti i završetak pregovora s Europskom unijom. Sve to pokazuje jasnu podršku Svete Stolice Hrvatskoj uoči ulaska u EU i ta će nas potvrda osnažiti da pregovore privedemo kraju. Isto tako njegov dolazak potvrđuje nadstandardne odnose RH i Svete Stolice. – rekao je Jandroković.

Posjet Svetog Oca stajat će 14 milijuna kuna, a svotu će podijeliti država i Crkva.

Komentara 106

MM
Mladen Miletić
19:49 27.05.2011.

Papina misa pratit će se na videozidu ispred katedrale Bit če nešto neviđeno novo ljepo i korisno dragome Bogu ... Nas hrvate bogomulce če koštati tko zna; ? samo jeftino neče biti !

JE
jester
20:56 27.05.2011.

Ovo je sramota. Besplatna reklama za razbojnike pri dolasku Svetog Oca. Prežalosno. Raspaltie sa minusima!!!

LO
LOGIC
13:26 29.05.2011.

Vidimo se na susretu s papom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije