Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBENI UKUS BENEDIKTA XVI.

Papin glazbeni ukus: Prvi čovjek Katoličke crkve sluša Tupaca

papa
AFP
03.12.2009.
u 14:31

Popis papinih glazbenih želja pojavio se u sklopu kampanje Myspacea gdje je poznatim osobama ponuđeno da predstave svoje omiljene pjesme.

Papa Benedikt XVI. ima vrlo neobičan glazbeni ukus, ako je vjerovati njegovoj playlisti koja se pojavila na Myspaceovim stranicama. Popis papinih glazbenih želja pojavio se u sklopu kampanje Myspacea gdje je poznatim osobama ponuđeno da predstave svoje omiljene pjesme. Prema pisanju Daily Maila, papa Benedikt XVI. pretežno sluša katoličke klasike, ali ima sluha i za izvođače poput Shirley Bassey ili repera Tupaca Shakura.

Većina pjesama koje je odabrao dolazi s albuma Music From The Vatican, ali veliko iznenađenje predstavlja izbor jedne pjesme Tupaca Shakura. Ovaj je reper pjevao o pušenju cracka, kriminalu, nasilju na ulicama i životu u siromašnim predgrađima. Iznenađenje je i ulazak na popis pjesme 'After the Rain' s novog albuma Shirley Bassey, kao i jedna starija pjesma grupe Muse. Čini se malo vjerojatnim da Papa osobno sluša ove izvođače, i promatrači pretpostavljaju da su se oni našli na popisu kako bi se Katolička crkva približila mlađim vjernicima.

Iako se vodi kao playlista pape Benedikta XVI. popis pjesama je Myspaceu dostavio otac Giulio Neroni, umjetnički direktor vatikanske izdavačke kuće Multimedija svetog Pavla.

Neroni je javnosti poznat kao producent posljednjeg albuma Alma Mater na kojem se nalaze razni gregorijanski napjevi i molitve, a snimljene su i poruke Pape Benedikta XVI. na pet jezika. 

 Papina playlista: (pjesma, izvođač)

 

 1. Advocata Nostra - Music From The Vatican.

2. Uprising – Muse.

3. Causa Nostrae Laetitiae - Music From The Vatican.

4. Il Mare Mi Salva - Serge Gaggiotti.

5. After The Rain - Shirley Bassey.

6. Coexist - Nour Eddinebased, marokanski pjevač

7. Don Giovanni - Mozart.

8. Rafaele Merry Del Val - zbor i orkestar Rimske filharmonije

9. He Doesn't Know Why - Fleet Foxes

10. Changes - Tupac Shakur

11. Regina Coeli - Music From The Vatican.

12. Mi sarete Testimoni - Santo Subito!

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar zagi zagi
zagi zagi
16:50 03.12.2009.

Da je autor ovog gore teksta pročitao riječi pjesme ne bi pisao ovakve gluposti, R.I.P. Shakur [Talking:] We gotta make a change... It\'s time for us as a people to start makin\' some changes. Let\'s change the way we eat,e eat, let\'s change the way we live and let\'s change the way we treat each other. You see the old way wasn\'t working so it\'s on us to do what we gotta do, to survive. [Verse 3] And still I see no changes can\'t a brother get a little peace It\'s war on the streets & the war in the Middle East Instead of war on poverty they got a war on drugs so the police can bother me

OB
-obrisani-
13:39 04.12.2009.

Autore autore, stvarno ne znam gdje vas nalazi taj večernji list, jeste li vi završili školu uopće? 2 pac pjeva o drogi, what a pathetic newspaper!!! Jutarnji list je za klasu ozbiljniji od vas!

Avatar sebastian
sebastian
16:09 05.12.2009.

Boli me ku...c sta on slusa, samo da mene ne dira....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije