Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grčka za štednju

Papandreouovom novom kabinetu parlament izglasao povjerenje

George Papandreou
AFP
22.06.2011.
u 09:58

Od članova parlamenta Papandreouva vlada zatražit će oštre rezove i uštedu 28 miijardi eura i to pomoću većih poreza, fiskalne reforme i privatizacije

Čini se kako se grčki premijer George Papandreou nema čega bojati. Možda mu njegov narod ne vjeruje, ali uspio je zadobiti povjerenje grčkog parlamenta, javlja BBC.

Njegov novi kabinet podržalo je 155 zastupnika koji su utišali 143 glasa nezdovoljnika i dvoje suzdržanih.

Bilo je ovo kritično glasovanje za povjerenje Vladi koja pokušava osvojiti potporu za nove mjere štednje kako bi se izbjegao bankrot. Od članova parlamenta Papandreouva vlada zatražit će oštre rezove i uštedu 28 miijardi eura i to pomoću većih poreza, fiskalne reforme i privatizacije.

Podsjetimo, tisuće Grka prosvjedovale su pred zgradom parlamenta u Ateni protiv mjera štednje i političara općenito.

Komentara 31

OB
-obrisani-
23:15 22.06.2011.

Irani-identificirati se s zhidovima a vise voliti naciste od rusa, zar nije malo cudno. Euronews Across Russia, people have been marking the outbreak of war 70 years ago, when the Soviet Union was invaded by Hitler’s Germany in 1941.

CH
chainsaw.
16:22 22.06.2011.

“grčka se odlučila za štednju” ---------------------------------------------------------------------- kako ne. da su se odlucili do ovoga ne bi ni doslo.

OB
-obrisani-
16:22 22.06.2011.

DUZAN KAO GRK he he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije