Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONS. ANTE JOZIĆ

Papa zvao nadbiskupa stradalog u nesreći: Molim se za vas i vjernike

Nesreća u tunelu Sveti Ilija
Foto: Grude.com
1/6
29.04.2019.
u 22:48

Mons. Ante Jozić dobro se oporavlja nakon prometne nesreće u tunelu Sveti Ilija.

Papa Franjo osobno je nazvao našeg mons. Antu Jozića u splitskoj bolnici, gdje se oporavlja od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći 7. travnja u tunelu Sveti Ilija kroz Biokovo u kojoj je život izgubio 24-godišnji mladić. Iz Župe Sv. Mihovila u Trilju izvijestili su da je zdravstveno stanje nadbiskupa Jozića stabilno. Izvan je životne opasnosti. Nadbiskup je izašao iz intenzivne njege i nalazi se na odjelu splitske bolnice na Firulama. Isto tako izvijestili su i o pozivu Svetog Oca.

“U subotu je papa Franjo u 19 sati nazvao našeg novog nadbiskupa i nuncija mons. Antu Jozića i nekoliko su minuta porazgovarali. Papa Franjo poručio je nadbiskupu Anti da se moli za njega i uputio svoj apostolski blagoslov njemu i svim vjernicima koji se mole za našeg mons. Antu”, poručili su iz triljske župe i najavili da će u srijedu 1. svibnja nadbiskupa Antu posjetiti državni tajnik Svete Stolice Pietro Parolin, koji je prvi suradnik pape, te drugi kardinali i biskupi iz Vatikana.

Video - Snimka stravične nesreće u tunelu Sv. Ilija

 

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića, koje je planirano upravo za 1. svibnja u splitskoj konkatedrali, zbog prometne nesreće i njegova zdravstvenog stanja je odgođeno.

Na vozilo kojim je upravljao mons. Jozić u blagom zavoju na izlazu iz tunela sv. Ilija prema Makarskoj naletio je BMW kojim je upravljao 24-godišnjak koji je izgubio kontrolu. Uslijedio je stravičan, direktan sudar. Mladi vozač BMW-a podlegao je ozljedama, a mons. Jozić je hospitaliziran s ozljedama opasnim za život, nizom lomova i teških krvarenja. Više je puta operiran, a vijest o njegovu dobrom oporavku s olakšanjem je primljena u crkvenoj zajednici.

Komentara 7

DU
Deleted user
09:56 04.01.2022.

A dobri moj Papa, da samo znaš kojega si jada zaredio. Fra Šime je za njega mala maca....

OB
Oblivion
05:11 30.04.2019.

Ima li išta gluplje od sklapanja ruku i moliti nekoga tko ne postoji da napravi nešto što ne može???? IMA! Kad to isto netko radi za drugoga i uvjeren je da mu pomaže!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije