Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA PRESTANAK PANDEMIJE

Papa započeo jednomjesečni molitveni maraton: Novac za naoružanje treba preusmjeriti na zdravstvo

Pope Francis presides over the recitation of the Holy Rosary
Foto: © Pierpaolo Scavuzzo/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
1/4
01.05.2021.
u 21:47

Franjo je vodio molitvu krunice u bazilici sv. Petra prvog dana svibnja, mjeseca koji rimokatolici tradicionalno posvećuju dnevnim molitvama Bogorodici

Papa Franjo započeo je u subotu jednomjesečni globalni molitveni maraton rimokatolika za prestanak pandemije covida-19 i tom je prigodom rekao da bi novac koji se troši na naoružanje trebao biti preusmjeren za sprječavanje budućih zdravstvenih kriza.

Franjo je vodio molitvu krunice u bazilici sv. Petra prvog dana svibnja, mjeseca koji rimokatolici tradicionalno posvećuju dnevnim molitvama Bogorodici.

Vjernici su zamoljeni da se svakoga dana u svibnju mole za određenu kategoriju ljudi pogođenih pandemijom, poput zdravstvenih radnika, onih koji se nisu mogli oprostiti sa svojim umirućim voljenima, siromašnih, beskućnika...

Papa je molio da se "ova teška kušnja okonča i da se vrati obzor nade i mira".

On je zamolio Djevicu Mariju da "dotakne savjesti kako bi se ogromne količine novca koje se troše na povećanje i usavršavanje oružja preusmjerile u promicanje odgovarajućih studija za sprječavanje sličnih katastrofa u budućnosti".

Svaki dan u svibnju jedno Marijansko svetište predvodit će krunicu katolika cijelog svijeta. Među 30 svetišta je Međugorje, iz kojeg će se molitva krunice predvoditi 15. svibnja u 18 sati.

Nakon što ga je započeo, Papa će i zaključiti molitveni maraton 31. svibnja.

Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati.

 

VIDEO Najezda pčela na Cvjetnom trgu u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije