Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Homilija

Papa: Vatikanska banka potrebna je do određene granice

papa Franjo (1)
Reuters/Pixsell
24.04.2013.
u 19:13

Papa se tijekom mise dotaknuo financijskih i ekonomskih pitanja, posebno vatikanske administracije i neizravno citirao Staljina

Papa Franjo dotaknuo se financijskih i ekonomskih pitanja, posebno vatikanske administracije i neizravno je citirao Staljina tijekom homilije na današnjoj misi u kapelici hotela Santa Marta u Vatikanu u kojem i dalje boravi.

Na tim jutarnjim misama prisutni su službenici Vatikana. Papa Franjo, obraćajući se zaposlenicima u vatikanskoj banci IOR, kazao je kako je „sve potrebno, uredi su potrebni, ali su potrebni samo do određene granice“. Dakle, Papa je „napao“ vatikansku administraciju.

– Kada se Crkva želi hvaliti svojim kvantitetom i ustanovljuje organizacije i podiže urede, onda postaje birokratska i gubi svoj osnovni sadržaj – rekao je papa Franjo i naglasio kako se Crkva na taj način pretvara u nevladinu organizaciju.

– Kada organizacija zauzme prvo mjesto, onda se smanjuje ljubav i, jadna Crkva, postaje ONG (nevladina organizacija), a to nije put koji treba slijediti – kaže papa Franjo koji je neizravno spomenuo i Staljina kazavši: „Jedan šef države je pitao koliko je velika Papina vojska“.

Na to papa Franjo kaže kako su „neki kršćani pogriješili iz povijesnih razloga, pogriješili su put, načinili su vojske, pokrenuli ratove."

– Sada, međutim, moramo naučiti na našim pogreškama kako ide povijest ljubavi jer Crkva ne raste s vojnicima nego sa snagom Duha Svetog. Jer, Crkva nije jedna organizacija – objašnjavao je papa Franjo tijekom današnje homilije.

Danas je održana i opća audijencija srijedom na Trgu sv. Petra na kojoj je bilo gotovo sto tisuća vjernika, a papa Franjo uputio je poruku mladima, kojih je bilo jako mnogo, da se „ne plaše snivati velike snove“. 


>>'Ako papa ne vozi skup auto, ne bi trebao ni župnik'

>>Papa Franjo: Ne plašite se Božjih iznenađenja!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije