Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA EVANGELIZACIJA
Povratak na članak

Papa upozorava: Duhovna se pustinja proširuje

Benedikt XVI. upozorio je da se duhovna pustinja širi, ali kako se ne treba predati pred tom prazninom

Komentari 12

LU
luftbrenzer
14:14 11.10.2012.

"Nova evangelizacija......, znači ''dovesti Krista u tu pustinju današnjice“," No krasno. Umjesto da Isusa uvedu kao dragog gosta u topli dom, ispunjenim radošću, kršćanskom dobrotom i ljubavlju, Isusa kane odvući u pustinju, iz koje je jedva pobjegao kad ga jea je onomad Đavo iskušavao Njegovu ustrajnosti Bogu Ocu. Jadno !!!

VL
OB
-obrisani-
14:27 11.10.2012.

zloupotreba vere da vi se obogatilo .U ime vere se ubijalo i pljačkalo I to se dan danas radi. Ali savremen čovek ima mnogo veće znanje pa ne naseda na la laži koje širi ovaj "božji " izaslanik. Ako je je Božji izlasanik šta će mu država vojska i banka

VL
OB
-obrisani-
14:29 11.10.2012.

Stado je još i dobro kakvim li je pastirima povjereno.

VL
BB
brle brkić
14:31 11.10.2012.

malo je i crkva pripomogla svemu tomu razno raznim skandalima koji su nezamislivi u današnje vrijeme.

VL
OB
-obrisani-
15:41 11.10.2012.

u Brazilu sve veća veća pustinja kada je katolicizam u pitanju U zemlji s najvećom katoličkom zajednicom na svijetu sve više vjernika okreće leđa Crkvi. Unatoč tome, spiritualnost kod većine ipak ostaje važan dio života od čega profitiraju razne protestantsketske crkve i zajednice. Sao Paulo, užurbana brazilska poslovna metropola, od jula meseca ove godine je bila poprište zbivanja jednog od najvećih kršćanskih događaja svih vremena. Prema podacima brazilskih medija, okupilo se 1,2 milijuna osoba. Organizatori spominju još veću brojku – pet milijuna vjernika okupljenih na jednom mjestu. Ovolike brojke kada je u pitanju Brazil zapravo i ne bi trebale toliko čuditi; on se smatra zemljom vjernika kao i zemljom karnevala na kojemu se svake godine okupe milijuni ljudi. No, ovoga puta u Sao Paolo se nisu slile gomile katolika, već protestanata, pripadnika pentekostalnih crkv

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:40 11.10.2012.

Hej Papa,.....ako hoces da se ljudima vrati dusa,.....iscjepajte velike banke i velike korporacije na manje. Uzmite moc premocnima i vratite je narodu.

VL
OB
-obrisani-
18:03 11.10.2012.

Zapravo niti drugi bankari i stručnjaci za banke ne znaju točno, što da misle o Vatikanskoj banci: "To je posve osobita banka. Banka koja upravlja milijardama, a nadzire i brojne nekretnine", objašnjava Wolfgang Gehrke, predsjednik financijskog centra Bavarske. "To je banka koja je aktivna na financijskim tržištima u ime Vatikana i osobita je po tome što je to vjerojatno jedna od najnetransparentijih banaka na svijetu. I naravno, kad neka banka toliko taji svoje poslovanje, onda mora računati sa tim da će o njoj kolati različite priče i špekulacije."

VL
OB
-obrisani-
20:19 11.10.2012.

Vartolomej je naglasio da dve crkve imaju "zajedničku tradiciju". One, prema njegovim rečima, treba da se angažuju prema siromašnima, potlačenima i onima koji su gurnuti na marginu. .. Vartolomej kako vas nije sramota da izdajete Hrišćanska načela i da obe obe crkve imaju zajedničke ciljeve . Zašto zatvare oči od zločina koja je vršila RKC , pogorovo u KLatinskoj Americi A u 20 veku je preko je bila aktvi učesnik u oba svetska rata na strani agresora

VL
LP
Lebron Petrovic
21:26 11.10.2012.

Jedina realna pustinja je ona u đepu !

VL
CO
cowboy
23:37 11.10.2012.

Tajnoviti Vatikan...dobro što je papin sobar ostao živ... u prošlosti svi pape koji su bili progresisti i zalagali se za promjene ili kako to Ratzinger kaže za "jurnjavu prema naprijed" nisu dugo živili, bili su jednostavno eliminirani, pretpostavlja se daa su bili otrovani od strane ostalih kardinala...tako da je Ratzinger poslijedni papa koji se za to treba brinuti, dugo će on još biti na tom prijestolju...brine njega najviše "jurnjava prema naprijed".

VL
DU
Deleted user
07:46 12.10.2012.

antihrist mržnja izjeda... a to nije dobro

VL
A2
Alien 222
16:34 12.10.2012.

papa isto tako poziva na Novi Svjetski Poredak ,svetkuje nedjelju ,a ko dobro prouci Bibliju vidjet ce da je taj dan Subota koji se treba svetkovati. a nedjelja je dan Boga Sunca .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.