Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O IZBRISANIMA

Papa traži od Slovenije provedbu ugovora

papa
Reuters/Pixsell
22.10.2010.
u 14:01

Papa Benedikt XVI. zatražio je danas, primivši novu slovensku veleposlanicu pri Svetoj Stolici Maju Mariju Lovrenčič Svetek, provedbu ugovora koje je Ljubljana potpisala s Vatikanom u prosincu 2001.

VATIKAN – Papa Benedikt XVI. zatražio je danas, primivši novu slovensku veleposlanici pri Svetoj Stolici Maju Mariju Lovrenčič Svetek, provedbu ugovora koje je Ljubljana potpisala s Vatikanom u prosincu 2001. Papa je danas primio vjerodajnice nove slovenske veleposlanice i naglasio kako je Sveta Stolice bila bliska Sloveniji na njezinu putu do neovisnosti poslije pada komunističkog režima.

Veleposlanica Lovrenčič Svetek kazala je kako su odnosi između Svete Stolice i Sloveniji tih godina bili dobri i kako su i dalje takvi.

- Zbog toga se nadam da će se u tome kontekstu pronaći rješenje za sve probleme koji još nisu riješeni sa Sporazumom potpisanim 14. prosinca 2001. - rekao je Papa i izrazio zadovoljstvo činjenicom što je u Sloveniji postignuta dobra ekonomska i socijalna razina.

- Sa zadovoljstvom sam primio vijest o nedavnom usvajanju zakona o tzv. izbrisanima, koji su se, u mnogim slučajevima, našli u jako teškoj situaciji. Riječ je o važnom koraku naprijed u pokušaju pronalaska rješenja za one koji su izgubili pravo na boravak, rad i zdravstvenu skrb. Ohrabrujem nastavak djelovanja u tome pravcu i nadam se da se djeluje kako bi se ublažile njihove patnje - rekao je Benedikt XVI. slovenskoj veleposlanici.

Vatikan, dakle, drži kako se sporo provode ugovori sa Slovenijom te spočitava Ljubljani što je dovela u nezgodnu, neljudsku, situaciju tzv. izbrisane.

Ključne riječi

Komentara 5

KU
kukuriku
18:21 30.10.2010.

ma ciloj EU je jasno , da Slovenci duguju i\"bogu i vragu\"..., a pogotovo $olde ih ne-pitaj...(radije placáju sa Slovenkama u \"na-turi\")..-:)

AG
Agramer198
18:47 24.10.2010.

Ja ne vjerujem.. U zemlji gdje je vladavina prava apsolutna!! Ma di je EU janez da vidi ove laži kaj širi Večernjak!

SL
slovenija
14:25 22.10.2010.

Ipak je Vatikan prvi priznao Sloveniju. Sve se vraća, sve se plaća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije