Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dođi, sjedni!'

Papa slučajno spazio prijatelja i povezao ga u papamobilu!

papa
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
08.01.2014.
u 18:11

– Papa se nasmijao i kazao mi: Dođi, sjedni! Bio sam dirnut – rekao je Baez koji je Papu upoznao 90-ih godina.

Papa Franjo još jednom je prekršio protokol kako bi starog prijatelja pozvao na vožnju u papamobilu po Trgu svetog Petra tijekom opće audijencije, piše Bellingham Herald.

Župnik iz Franjinog rodnog Buenos Airesa nije imao VIP ulaznicu na audijenciju koja bi mu osigurala mjesto blizu oltara ili ono koje bi mu omogućilo komunikaciju s Papom. No, kada je Franjo spazio Baeza u gomili od nekoliko tisuća ljudi, naredio je žandarmeriji da mu pomognu da prijeđe ogradu.

Potom je Baeza pozvao u papamobil "na vožnju" Trgom svetog Petra dok je on mahao oduševljenim vjernicima i ljubio djecu. Baez je ostao šokiran Franjinim pozivom. – Pitao sam se što ovdje radim? Mamma mia (Majko moja) – Baez je opisao svoje osjećaje tijekom vožnje novinarima nakon susreta s Franjom.

– Papa se nasmijao i kazao mi: Dođi, sjedni! Bio sam dirnut – rekao je Baez koji je Papu upoznao 90-ih godina. Jorge Mario Bergoglio, sada papa Franjo, prije dolaska na čelo Katoličke crkve bio je nadbiskup u Buenos Airesu.

>>Vatikan: Papa nije otvoren za legalizaciju gay brakova

>>Papa Franjo u svibnju putuje u Svetu zemlju

Komentara 2

PR
Pravobranitelj
19:12 08.01.2014.

Je li mu ponudio posao u Vatikanu? :)

Avatar torrio888
torrio888
20:50 08.01.2014.

Ovaj papa služi za mazanje očiju javnosti da bi se čim prije zaboravilo na zlodjela Katoličke crkve, govori o nekakvoj skromnosti i reformama a ništa od toga nije napravljeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije