Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno ručali

Papa rođendan proslavio s beskućnicima!

papa
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.12.2013.
u 13:36

Četvoricu beskućnika Franji je predstavio papinski djelitelj milostinje mons. Konrad Krajewski, koji i inače pruža pomoć beskućnicima.

Papa Franjo danas  je, na svoj 77. rođendan, na jutarnju misu koju predvodi u kapeli vatikanskog hotela Santa Marta pozvao i četvoricu beskućnika koji žive na ulici u blizini Vatikana te ih zadržao i na ručku.

Četvoricu beskućnika Franji je predstavio papinski djelitelj milostinje mons. Konrad Krajewski, koji i inače pomaže beskućnicima.

Ured za tisak Svete Stolice obznanio je da je papa Franjo htio da na jutarnjoj misi, na dan njegova rođendana, bude prisutno i osoblje doma Santa Marta kako bi taj dan proveo u obiteljskom ozračju.   Misu je koncelebrirao s dekanom kardinalskog zbora kardinalom Angelom Sodanom. Poslije mise papa je osobno pozdravio sve nazočne. Rođendanske čestitke uime njegovih suradnika i državnog tajništva prenio mu je državni tajnik mons. Pietro Parolin.

Nazočni, među kojima je bio i direktor doma Santa Marta mons. Battista Ricca, koji je i prelat vatikanske banke IOR, čestitke su popratili pjevanjem. Svi zajedno zatim su otišli objedovati u blagovaonicu doma Santa Marta. Vatikanski televizijski centar poklonio je papi Franji videosnimku od 1,45 minuta s najvažnijim trenucima njegova devetomjesečnog pontifikata. Snimka počinje bijelim dimom iz Sikstinske kapele kojim je označeno da je Jorge Mario Bergoglio izabran za papu, a tu je i zagrljaj dvojice papa, odnosno Franje i Benedikta XVI., njegovi pohodi na Lampedusu, u Rio de Janeiro, Cagliari i Assisi do gašenja svijeća na torti zajedno s djecom.

>>Papa Franjo: Marksistička ideologija je pogrešna

>>Papa protiv pohlepe: Snizite visoke plaće!

Komentara 7

DU
Deleted user
13:58 17.12.2013.

Svaka cast ovom velikom covjeku Frnacisu,i njega ce Bog za ta dobra djela nagraditi.......

KA
KatarinaMedici
14:43 17.12.2013.

Neka dragi Bog poživi ovog Papu.

Avatar Sunčica
Sunčica
16:29 17.12.2013.

Sretan Rođendan i još mnogo ljeta živio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije