Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Neviđene scene iz Vatikana: Papa sam na molitvi ispred pustog Trga svetog Petra

Slika koja će ući u povijest. Tako nešto do sada nije učinio ni jedan papa
27. ožujka 2020. u 20:59 185 komentara 61275 prikaza
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/14

Večeras smo dobili nevjerojatno slike iz Vatikana. Papa Franjo sam na trijemu bazilike ispred pustog Trga svetog Petra u molitvi kao odgovoru na pandemiju koronavirusa. Planetarnom molitvom protiv planetarne bolesti.

Koronavirus u Italiji PANDEMIJA Crni petak u Italiji – jedan umrli svakih minut i pol!

Franjo je pozvao cijeli svijet da se s njime udruži u toj molitvi, nakon koje je trebao udijeliti blagoslov Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi) kakav se udjeljuje na Uskrs i Božić.

 | Autor : Reuters/Pixsell Foto: Reuters/Pixsell

 

Slika koja će ući u povijest. Tako nešto do sada nije učinio ni jedan papa. Na koncu molitve papa će udijeliti opći oprost svima koji su preko TV-a bili povezani s Trgom Sv. Petra.

Pokraj centralnog ulaza u vatikansku baziliku postavljene su slike Gospe s Djetetom Salus Populi Romani (Spas rimskog naroda), koja se inače nalazi u bazilici sv. Marije Velike i pred kojom se Franjo moli prije i poslije svakog putovanje, te raspela iz crkve San Marcello u Rimu.

Tu sliku vjernici smatraju čudotvornom jer je 1552. nošena Rimom nakon čega je bila poražena kuga. Pred objema slikama papa Franjo prije nekoliko se dana molio.

Pomoć pogođenima potresom u Zagrebu te zaraženima koronavirusom

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Christian Eriksen
Josip Vincelj
Naš priznati kardiolog objasnio što se dogodilo s Dancem Eriksenom: Da je infarkt, osjetio bi bol...
PPD
ENERGETSKA UČINKOVITOST
Najbolji savjeti za uštedu energije: Ugasi i iskopčaj te sačuvaj planetu i novac
  • ilijan1a:

    Ispred Pape su bili milijuni vjernika i zajedno su molili.

  • Pulchrum:

    Bilo je divno biti dio čovječanstva koje moli zajedno s Papom. Bilo je divno biti dijelom onog trenutka kada je Papa cijelom svijetu (onima dobre volje) udijelio potpuni oprost. Koji dar. Hvala, dragi Papa

  • Stipan:

    Puno ih vidi ali ne razumije.