Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema audijencija do petka

Papa: Pokušajte sa sobom nositi Bibliju onako kako nosite mobitel

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.03.2017.
u 15:09

Usporedbu je potom nazvao paradoksalnom, kazavši kako Biblija treba biti izvor promišljanja. Dodao je da bi čitanje Biblije trebalo ljudima pomoći da se odupru svakodnevnim iskušenjima.

Papa Franjo pozvao je vjernike da sa sobom nose i čitaju Bibliju s isto toliko predanosti koju pridaju svojim mobilnim telefonima. 

Obraćajući se hodočasnicima na Trgu svetoga Petra, osamdesetgodišnji Franjo ih je upitao: "Što bi se dogodilo kad bismo se prema Bibliji odnosili kao prema mobilnim telefonima? Kad bismo se vratili po nju, ako bismo je zaboravili? Kad bismo je uvijek nosili sa sobom, čak i malu džepnu verziju? A kad bismo čitali Božje poruke u Bibliji poput poruka u mobilnim telefonima?"

Usporedbu je potom nazvao paradoksalnom, kazavši kako Biblija treba biti izvor promišljanja. Dodao je da bi čitanje Biblije trebalo ljudima pomoći da se odupru svakodnevnim iskušenjima. 

Papa Franjo redovito pozira na selfiejima s hodočasnicima koji mu stižu s pametnim telefonima, a njegov Twitter profil na engleskom i španjolskom jeziku ima više od 23 milijuna sljedbenika. 

Prošle je godine Franjo izjavio da su internet, društvene mreže i slanje poruka "Božji dar", ukoliko se mudro koriste.

"Ne određuje tehnologija je li komunikacija vjerodostojna... to određuje ljudsko srce i naša sposobnost da sredstva koja su nam na raspolaganju mudro koristimo", rekao je.

Ovo je zadnje Papino javno pojavljivanje do petka. S najvišim članovima Rimske kurije do petka će biti u Korizmenoj duhovnoj obnovi. U vrijeme duhovnih vježbi, koje će trajati do 10. ožujka, Papa neće održavati audijencije, uključujući i onu opću srijedom.

>>Međugorje je veliki potencijal za evangelizaciju i obnovu vjere

Komentara 14

AM
Ameise
21:27 05.03.2017.

Pocetkom 2014-e poceo sam svaki dan citati bibliju. To je jedino stivo koje bih preporucio svakom.

MA
mariyan
19:18 05.03.2017.

Dodao je da bi čitanje Biblije trebalo ljudima pomoći da se odupru svakodnevnim iskušenjima. Ziva istina,kad god mi dojde zelja da kleknem ispred nekakvoga kipa i da mu se pomolim,dojde mi rijec iz biblije koja veli,da su gadovi,pred Gospodinom oni oni koji se klanjaju kipovima,i da Gospodin svoju slavu ne dijeli sa kipovima, i ja odustanem.

Avatar Parousia
Parousia
18:50 05.03.2017.

E,da je tako Papa Franjo di bi bio ovaj svijet,nebi bilo toliko licemjerja,oholosti,mrznje,predrasuda,bar da se jednom prekrizimo tokom dana,to je vec pola posla,neka vas Dragi Bog sve cuva i Blsgoslovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije