Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika promjena

Papa po prvi put imenovao žene u biskupski savjetodavni odbor

FILE PHOTO: Italian nun Sister Raffaella Petrini, who is the first woman to be appointed as the number two position in the governorship of Vatican City, is greeted by Pope Francis in this undated handout photo
Foto: VATICAN MEDIA/REUTERS
1/4
13.07.2022.
u 14:23

Tri žene koje su imenovane u savjetodavni odbor za odabir biskupa su sestra Raffaella Petrini, časna sestra Yvonne Reungoat i laikinja Maria Lia Zervino.

Papa Franjo imenovao je tri žene, dvije časne sestre i jednu laikinju, u ranije isključivo muško povjerenstvo koje ga savjetuje pri odabiru svjetskih biskupa, objavio je u srijedu Vatikan.

Odluku je najavio u ekskluzivnom intervjuu za Reuters početkom srpnja, objašnjavajući da želi ženama dati više položaja na najvišim razinama u Svetoj Stolici.

Tri žene koje su imenovane u savjetodavni odbor za odabir biskupa su sestra Raffaella Petrini (na fotografiji), trenutno zamjenica guvernera Vatikana, francuska časna sestra Yvonne Reungoat i laikinja Maria Lia Zervino, voditeljica udruge ženskih katoličkih organizacija UMOFC.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Beyonder
18:23 13.07.2022.

Niti jedna religija ne prihvaća žene kao ravnopravne, a kvočke i dalhe srljaju u to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije