Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan
Povratak na članak

Papa otvara raspravu o svećeničkom celibatu

Franjo je jučer u domusu Santa Marta otkrio kako je o pitanju oženjenih svećenika razgovarao 10. veljače s rimskim klerom

Komentari 6

Avatar Neron
Neron
10:12 20.02.2015.

Pitanje celibata je pitanje prakse, a ne pitanje dogme unutar KC. Katolici istočnog obreda (grkokatolici) poput pravoslavaca rede oženjene muškarce. Da li je to dobro? S jedne strane, oženjeni svećenik ima obitelj o kojoj se treba brinuti i nastupa opravdana sumnja kome će se posvetiti: obitelji ili župi? S druge strane, oženjeni svećenik ima osobno iskustvo obiteljskog života i svih onih problema koji muče nas obične smrtnike te se opravdano ističe kako bi takav svećenik bio bolji župnik. E sad, što je stvarno bolje? Rasprava je potrebna kako bi se Crkva odteretila onih koji su primili svećenički red, ali i (istovremeno, potajice) zasnovali obitelj.

VL
GR
grgaman
09:45 20.02.2015.

Boljje ozenjeni nego pedofili i pederi

VL
AA
aabbcc
09:03 20.02.2015.

Ne moraju se zeniti ali zivjeti sa zenom nije grijeh. Ljudi imaju macke, kerove u stanu a ovi ne smiju imati ni zenu. Svasta !

VL
Avatar kliker
kliker
10:16 20.02.2015.

Zašto ne otvori raspravu o zločinima koji su činili u ime boga . Zašto ne otvori rasparvu o enormom bogatsvu rimske kurije

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.