Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lajk za oprost

Papa nudi oprost grijeha na Twitteru i Facebooku

papa Franjo
Reuters/PIXSELL
18.07.2013.
u 12:02

Crkveni je oprost otpuštanje vremenite kazne za grijehe koji su izbrisani ispovijeđu

Papa Franjo ponudio je nagradu onima koji će na Twitteru i ostalim društvenim mrežama pratiti Svjetski dan mladih, međunarodni skup mladih koji će se u organizaciji Katoličke crkve održati u Rio de Janeirou od 23. do 29. srpnja. Nudi se oprost grijeha, no ipak nije riječ o besplatnom odrješenju jer za oprost je potrebna vjera, a ne samo klikovi, javlja Guardian.

Oprost se nudi i za neka druga djela poput uspona na Svete stepenice u Rimu, podvig za koji ćete skratiti vrijeme u čistilištu za čak sedam godina.

Crkveni je oprost otpuštanje vremenite kazne za grijehe koji su izbrisani ispovijeđu, odnosno vjeruje se da se oprostom smanjuje vrijeme koje će vjernici morati provesti u čistilištu. U srednjem vijeku oprost je došao na loš glas jer se mogao kupiti za novac, a tako se gradila i Bazilika sv. Petra.

>> Nitko nikada nije ovako radikalno mijenjao Crkvu kao papa Franjo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije