Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na putu u meksiko

Papa na putu u Meksiko poručio Kubancima da napuste marksizam

papa u meskiku (1)
Reuters/PIXSELL
24.03.2012.
u 10:27

Marksistička ideologija više se ne podudara sa stvarnošću, drži Benedikt XVI. i poziva Kubu da izabere „novi model“

Papa Benedikt XVI. poslije 14 sati leta u boeingu 777 stigao je u noći između petka i subote, po europskom vremenu, u meksički grad Leon. U zrakoplovu je u razgovoru s novinarima naglasio kako bi Kuba trebala promijeniti dosadašnji ideološki model, a u toj promijeni će surađivati katolička zajednica na otoku kako bi se izbjegle traume.

Glede stanja u Meksiku, prvoj etapi njegova 23. putovanja izvan Italije, Benedikt XVI. je kazao kako je zemlja pogođena kriminalom narkotrafikanata. Benedikt XVI., koji će u travnju proslaviti 85. rođendan, na aerodromu je prvi puta upotrijebio štap s kojim si olakšava hod. To je naporno putovanje za papu Ratzingera, ali vrlo znakovito i važno za Katoličku crkvu. Meksiko je njegov prethodnik Ivan Pavao II. pohodio čak pet puta, a na Kubi je bio samo jednom 1998. godine. To je bio povijesni susret Ivana Pavla II. i kubanskog čelnika Fidela Castra koji će se sada susresti s Benediktom XVI. samo ako će biti u fizičkoj mogućnosti. No, papa Ratzinger je unaprijed kazao što misli o marksizmu, koji je još temeljnom ideologijom na Kubi.

- Jasno je da u današnje vrijeme marksistička ideologija, onakva kakvom je bila zamišljena, ne odgovara više stvarnosti i ne može biti ustrojem društva - rekao je Benedikt XVI. i naglasio kako treba strpljivo i konstruktivno tragati za novim modelom.  - Crkva je uvijek na strani slobode, na strani savijesti i sloboda religije i u tome smislu ćemo nastaviti naš hod - kazao je Benedikt XVI.

Prije 14 godina Ivan Pavao II. poručio je Kubancima da se „otvore svijetu i svijet će se otvoriti prema vama“, a ta poruka vrijedi i danas. Papa će do 26. ožujka biti u Meksiku gdje treba, kako je rekao, “učiniti sve moguće za uništenje zla (droge) koje uništava čovječanstvo i našu mladež”. Katolička crkva treba odgajati savijesti, odgajati ljude moralnoj odgovornosti i razotkrivati zlo, laži i prijevare, kazao je Papa odgovarajući na pitanje kako bi se obratio narkotrafikantima, među kojima ima mnogo katoličkih vjernika koji svoj narko novac poklanjaju i Crkvi. Papa poručuje narkotrafikantima da je “Bog sudac koji nas voli i koji nas potiče da činimo dobra djela i da se borimo protiv zla”.

Komentara 36

OB
-obrisani-
10:46 24.03.2012.

.....Glede stanja u Meksiku, prvoj etapi njegova 23. putovanja izvan Italije, Benedikt XVI. je kazao kako je zemlja pogođena kriminalom narkotrafikanata. Benedikt XVI., ..... On priča o nekom kriminalu. ........Jadno i bedno

Avatar LargoWinch
LargoWinch
10:54 24.03.2012.

Papa odgovarajući na pitanje kako bi se obratio narkotrafikantima, među kojima ima mnogo katoličkih vjernika koji svoj narko novac poklanjaju i Crkvi. Papa poručuje narkotrafikantima da je “Bog sudac koji nas voli i koji nas potiče da činimo dobra djela i da se borimo protiv zla”. -------------------------------------------------- Bog jeste sudac koji nas voli i potiče nas da se borimo protiv zla. U tom smislu, nebi li bolja poruka narko-kartelima bila: Crkva je u srži protiv vas, treba vas anatemisati i ne trabaju nam vaše pare stvorene na paklu hiljada duša? Samo moje razmišljanje. Možda ne sagledavam ovo dobro?

OB
-obrisani-
10:43 24.03.2012.

Koliko ce država Vatikan da kasira o ovog puta u Meksiku. ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije