Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Papa izrazio žaljenje zbog kršenja prava djece u Crkvi

Papa je za 15. i 16. veljače sazvao susret s katoličkim biskupima iz Irske, koju potresa pedofilski skandal u koji su uključeni svećenici iz šireg područja Dublina.

Komentari 10

OB
-obrisani-
20:38 08.02.2010.

Žao mu zato što je došlo u novine... Kad ne dođe, onda je druga pjesma.

VL
Avatar sebastian
sebastian
20:27 08.02.2010.

A dali je izrazio zaljenje za one skandale u Njemackoj....????

VL
UK
Ugo Kajvez
19:53 08.02.2010.

Put your money where your mouth is, ..... isplati odštetu za pretrpjelo zlo!! ................

VL
OB
-obrisani-
21:15 08.02.2010.

Zasto Njemacka crkva i dalje većinom “mudro” ćuti! Katedrala u Kelnu: Biskupija u ovom gradu još uvijek šuti...Ispitivanja u svih 27 njemačkih katoličkih biskupija su pokazala da su u posljednjih 15 godina čak 94 sveštenika osumnjičena za seksualno zlostavljanje. Činjenicaica je da se crkva o tome godinama nije izjašnjavala. I sada, kada je tema došla u žižu javnosti i kada žrtve postaju sve glasnije, službeni stav na optužbe na svojim internet stranicama objavilo je tek pet od 27 katoličkih biskupija u Njemačkoj. Otac Johanes Zibner (Johannes Siebner) komentariše: “Ja ne mogu da sudim, zašto je to tako. Za mene je u ovom trenutku najvažnija činjenica da žrtve napokon javno progovaraju o tome šta im se dogodilo, ali i činjenica da im se vjeruje. I sam sam prije 30 godina bio učenik oca koji je priznao da je zlostavljao svoje đake. Tada mi je bio nov i nekako dugačiji od ostalih očeva. Bio je zanimljiv, a danas mogu jedino reći da sam sretan i zahvalan što nisam bio jedna od njegovih žrtava....

VL
OB
-obrisani-
21:23 08.02.2010.

.nimalo ne iznenadjuje. sjecam se dokumentarca o pedofilima u crkvenim redovima koji je podigao mnogo prasine, mozda cak i vise nego bilo koja afera ili \"afera\" ministara ili opozicije. u tom su dokumentarcu imenom i prezimenom (i pricama) navedeni svecenicienici koje su biskupi i vatikan selili iz zupe u zupu kada bi saznali za njihove pedofilske sklonosti i zlocine. navedeni su i svecenici-pedofili koji su od kaznenog progona pobjegli u vatikan i tamo im se zna mjesto boravka, ali ih vatikan stiti i ne zeli izruciti zemljama u kojima ih ceka kazneni progon. dakle, crkva stiti svoje zlocince, i to na sve nacine koji su joj dostupni.

VL
SM
sudo.m
09:21 09.02.2010.

Papa zali zbog krsenja prava djece u Crkvi!!!!!!!!?????? Ovdje nije u pitanju krsenje Prava Djece,ovdje je u pitanju ZLOCIN.Nevjerovatno kako se stvari pokusavaju minimizirati i svesti na jedan obicni prestup!!!!!!!!! Osuda i zgrazavanje je Papi nepoznanica!!!????

VL
OB
-obrisani-
11:32 09.02.2010.

punkufer Nema te da sad komentarišeš i pljuješ po drugim religijama, verovatno peglaš veš pa nemaš vremena !

VL
OB
-obrisani-
11:36 09.02.2010.

A zaboravio sam na tartufa , ali on je verovatno ispred Riječke džamije sprema se za podnevnu molitvu !

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
13:08 09.02.2010.

Ja nisam bio u crkvi vec 25 godina i necu nikad vise u crkvu uci.I nijedno moje djete nije uslo niti ce dok su kodmene na kasi.A kad odu kud koji mili moji.

VL
DS
druga strana
15:40 09.02.2010.

ma gdje mi je Zoom i Sretni sizif, da ovo malo prokomentiraju, a da oni su stručnjaci za islam, ne za ovakve sistematične devijacije u društvu. Možda bi EU trebala donijeti zakon o zabrani seksualnog zlostavljanja djece od strane popova i da se napokon prekine sa ovakvom naširoko rasprostranjenom praksom ili će to pak dozvoliti pod izgovorom o napretku zapadne civilizacije

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.