Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polnoćka

Papa: Iza površnog blještavila pronađite malog Isusa u štalici

nives drpić
Foto: Filip Brala/24 sata
1/2
25.12.2011.
u 09:55

Želimo li pronaći Boga koji je došao kao dijete, moramo se spustiti na zemlju s visine našeg 'liberalnog' uma, odložiti svoju lažnu sigurnost i oholost razuma, poručio je papa.

Na polnoćki u Bazilici u svetoga Petra u Rimu Papa Benedikt XVI. osudio je komercijalizaciju Božića te pozvao vjernike da iza blagdanskog blještavila pronađu dijete u betlehemskoj štalici.

- Želimo li pronaći Boga koji je došao kao dijete, moramo se spustiti na zemlju s visine našeg 'liberalnog' uma, odložiti svoju lažnu sigurnost i oholost razuma. Moramo se sagnuti kako bismo našli Boga koji se razlikuje od naših predrasuda i našeg mišljenja, kazao je papa i dodao:

Božić je postao komercijalni blagdan čije zasljepljujuće svjetlucanje skriva otajstvo Božje poniznosti.

Papa Benedikt XVI. još je pozvao vjernike da mole kako bi zraka Božje dobrote zasjala nad svima koji moraju dočekati Božić u siromaštvu, patnji i daleko od svoga doma.

Od ulaska u baziliku do oltara papa je prošao na pokretnom postolju kako se ne bi umarao hodajući, te je na taj način i izašao nakon polnoćke.

Ključne riječi

Komentara 139

EU
EUfan
10:26 25.12.2011.

Parada licemjerja i kiča. Svijet je postao čista komercijala koja nema veze sa stvarnošću.

Avatar Dančo
Dančo
10:43 25.12.2011.

Iza površnog blještavila pronađite malog Isusa u štalici,zbori papa....on ga još nije pronašao

Avatar abcd
abcd
10:17 25.12.2011.

sretan bozic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije