Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukorio karijeriste

Papa Franjo: Zdravije je penjati se na planinu nego na vlast

papa Franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.05.2014.
u 12:14

Isus spočitava penjače koji traže vlast, kazao je Franjo uzimajući primjer iz Evanđelja u kojem Isus kori narod što ga traži jer se nasitio kruhom i ribom. Dakle, potrebno je upitati se ne slijedimo li Isusa iz koristoljublja

U Crkvi ima osoba koje slijede Isusa zbog taštine, želje za vlašću ili zbog novca. Neka nam Gospodin udijeli milost da ga slijedimo iz ljubavi, molio je Papa Franjo tijekom mise u kapeli doma Santa Marta u Vatikanu.

Tijekom homilije je upozorio na stanje u Crkvi kazavši kako u njoj ima "penjača" i kako ima mnogo onih 2oji kucaju na vrata Crkve iz vlastitih interesa2.
-Ali, ako vam se sviđa penjati, onda idite na sjever i bavite se alpinizmom, što je zdravije, ironično je preporučio papa Franjo karijeristima i naglasio: "Nemojte dolaziti u Crkvu penjati se"!

Isus spočitava penjače koji traže vlast, kazao je Franjo uzimajući primjer iz Evanđelja u kojem Isus kori narod što ga traži jer se nasitio kruhom i ribom. Dakle, potrebno je upitati se ne slijedimo li Isusa iz koristoljublja.

Grijeh nije nestao iz našega života i stoga bi bilo dobro pitati: Kako nasljedujem Isusa; zbog njega samoga, sve do križa, ili tražim vlast, pa se služim Crkvom, zajednicom, župom i biskupijom da se domognem vlasti, kazao je Papa.  

U prvoj kršćanskoj zajednici bila je ista napast, prisutna je od samih početaka zajednice, a svi poznajemo navodno "dobre katolike", prijatelje i dobročinitelje Crkve, poneke čak i s crkvenim odličjima… A potom se otkrije što su sve činili: samo ih je novac zanimao. Predstavljali su se kao dobročinitelji Crkve, a bili su pravi špekulanti, obogatili su se na račun Crkve; uzimali su veliki novac i ne baš uvijek čist, kazao je papa Franjo.

>>Zašto Josipović, poput Karamarka, nije poljubio ruku Papi?

Komentara 5

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
15:25 06.05.2014.

...a koliko samo ima političara koji idu u crkvu da bi ubrali što više katoličkih glasova

Avatar Dolar=0
Dolar=0
18:54 06.05.2014.

Koje vređanje na verskoj osnovi . Zar nije istina da papa krao u mladosti. Samo sam upozorio da ne bude pokraden

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
13:01 06.05.2014.

. . . U Crkvi ima osoba koje slijede Isusa zbog taštine, želje za vlašću ili zbog novca. Neka nam Gospodin udijeli milost da ga slijedimo iz ljubavi, . . . reče papa jezuita i osta živ .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije