Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNO IZNENAĐENJA I TAJNI
Povratak na članak

Papa Franjo voli kršiti pravila, a nemoguće je utvrditi tko mu je stvarno blizak

Iako je dobra zdravlja, Franji je osamdeset godina i osjeća da nema dovoljno vremena za sve reforme koje želi, a to možda objašnjava zašto zna biti nagao u nekim odlukama

Komentari 8

Avatar Observer
Observer
10:24 17.11.2016.

Ovaj Papa je cista suprotnost Papi Ivanu Pavlu2 . Sve je relativizirao , zapostavio je istinsku vjeru a priklanja se raznim lijevo -liberalnim grupacijama pa cak i protivnicima same Katolicke crkve. Kod njega je sve dopusteno , biti ateista , gay , zivjeti nevjencano , biti nekrsten itd , Ispada ako je sve dopusteno , kome onda treba Papa i crkva ?

VL
VE
verica2
14:26 17.11.2016.

Autor Hina?

VL
GO
gooniegoogoo
19:36 17.11.2016.

ali je lako utvrditi da mu njegovo stado nije prijatelj

VL
MK
mksdk
10:13 17.11.2016.

Crkva je oduvjek otvorena svim grešnicima - koji se kaju za svoje grijehe i koji ih se odriču. Crkva je, također, oduvjek otvorena svim ljudima svih različitih vjera... koji se odreknu svojih krivih vjera. Otvorena je muslimanima koji se odreknu lažnog proroka Muhameda i prihvate Isusa kao pravog Boga. Otvorena je Židovima koji, poput sv. Pavla, padnu na koljena pred Gospodinom Isusom. Otvorena je i svim protestantima koji se odreknu svojih krivih stavova... Dakle, govoriti o novoj otvorenosti u Crkvi, u dugačijem kontekstu od one otvorenosti koju je uvijek imala, znači krivotvorenje i Isusovog poslanja, ali i manipulaciju sa samim značenjem pojedinih riječi. Na žalost, ljevičari svih boja, oblika i preferencija, ne mogu odoliti napasti a da se ne služe manipulativnim metodama kako bi progurali svoje krivovjerne/bezbožničke stavove. To se jednako odnosi i na ljevičare izvan Crkve kao i one koji djeluju unutr Crkve. I još jedna stvar koju je potrebno naglasiti, za katolike nije obavezno prihvaćanje novotarija u Crkvi, makar dolazile od pape, nego ono što je Crkva uvijek naučavala. Na žalost, ljevičari će takvu "sitnicu" rado previdjeti, no i to zatvaranje očiju pred istinom je, u konačnici nevažno za samu istinu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.