Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šestodnevni posjet

Papa Franjo u veljači putuje u Meksiko

Papa franjo
Reuters/PIXSELL
13.12.2015.
u 08:20

Chihuahua se nalazi na ruti koju mnogi koriste na putu prema SAD-u i jedno je od najopasnijih područja u Meksiku.

 Papa Franjo će u veljači posjetiti Meksiko, što će biti njegovo prvo putovanje u pretežno katoličku zemlju otkako je 2013. postao papa, najavio je u jučer Vatikan.

Tijekom šestodnevnog posjeta papa će posjetiti glavni grad Mexico City,  južnu graničnu regiju Chiapas, grad Chihuahua na sjeveru i pokrajinu Michoacan.

Program pape Franje uključuje posjet bolnici,  sastanak sa skupinom domorodaca u San Cristobal de Las Casasu i  putovanje u zatvor u Ciudad Juarezu duž američke granice, područje snažno pogođeno ratom narko-kartela.

Tema papina posjeta bit će migracije.

Chihuahua se nalazi na ruti koju mnogi koriste na putu prema SAD-u i  jedno je od  najopasnijih područja u Meksiku. Chiapas je područje kojim migranti iz Srednje Amerike prolaze prema sjeveru.  A Michoacan na zapadu je mjesto krvavih sukoba između narko-kartela i vlade.

Papa će također održati misu u bazilici Naše Gospe od Guadalupe u Mexico Cityju. 

>> Papa inzistira na oprostu grijeha

Komentara 7

Avatar Zaječarac
Zaječarac
09:48 13.12.2015.

Papice zar je moguće da niste sve pokrali iz Meksika. Pa sad ideš da otmeš i ono malo što je ostalo sirotinji

BD
bozidar.dolenec
11:21 13.12.2015.

Krpeljii

Avatar Jana
Jana
09:56 13.12.2015.

Papa koji je za siromašne troši toliko novca na putovanja, sama sinoda je koštala neizmjerno a priprema več drugu sinodu . Da je te pare dao sirotinji bilo bi bolje. Sama projekcija životinja i poganskih svetišta prikazanih na Bazilici Sv.Petraetra u Vatikanu koje je financirala svjetska banka koštala je jako puno , zar i te pare Papa Francesco nije mogao tražiti za beskučnike . Koliko je samo koštalo Vatikan što su bili prisutni na EXPO a nisu stavili niti jedan križ da ne uvrijede druge . Sva ova dobrota i skromnost pape se svodi na bla bla bla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije